Simon Swartling – kreativ problemlösare

Simon Swartling – kreativ problemlösare

Simon Swartling jobbar som produktspecialist på den tekniska kundsupporten för företag på Tele2. När det kommer en ny produkt eller tjänst sätter han sig in i den, skapar ett underlag för felsökning och utbildar kollegorna.

 Du jobbar främst med de mobila produkterna, och har en förkärlek för Tele2 Växel. Vad är det som gör den så intressant?

– Det är en väldigt bred och otroligt flexibel telefonitjänst som går att skala från den minsta kunden till de allra största. Eftersom den utvecklas kontinuerligt är det mycket för mig att sätta mig in i, och det är då jag trivs som bäst.

Efter datorteknisk linje på gymnasiet började du jobba med elkomponenter?

– Jag började på lagret och gick sedan vidare till butiksförsäljning vilket passade min sociala sida utmärkt. I butiken hjälpte jag kunderna med alla möjliga saker och det var ett väldigt kreativt jobb på ett annorlunda sätt. Alla hade någon typ av problem som de skulle lösa, och det var allt från privatpersoner som byggde egna ljudanläggningar till företag som arbetade med produktutveckling.

Det låter som att kreativ problemlösning inom teknikområdet är din grej?

– Bland det roligaste jag vet är att ställas inför ett problem som ska lösas och att få grepp om saker som från början verkar komplexa och nästan omöjliga att lösa. I min roll får jag utlopp för det både när jag skriver texter om felsökning men också när jag får vara med under utvecklingsprocessen. Jag kopplas ibland in när vi stöter på ”fel” som inte beror på att något är trasigt, utan att en lösning behöver utvecklas inom de områden som jag fokuserar på.

Hur får du utlopp för din kreativitet på fritiden?

– Jag är inte bara kreativ när det gäller teknik utan spelar även piano och fotograferar. Piano har jag spelat i 20 år och idag blir det mycket jazz och blues. Det är ett otroligt bra sätt att koppla av och hitta tillbaka till känslan av flow när det är stressigt. Under årens lopp har jag märkt att jag i takt med att jag fått mer avancerade arbetsuppgifter på jobbet även automatiskt blivit bättre på piano. Min egen teori är att hjärnan utvecklas på alla områden när den får rejält med motion.