Skolstart och sista året på KTH!

Skolstart och sista året på KTH!

Det är alltid en speciell känsla att komma tillbaka till skolan efter sommaruppehållet.

Det är skönt att få den där sommar perioden, två månaders paus från skolan där man får fokusera på något helt annat. Jag tror verkligen att jag behöver det för att hålla mig motiverad i skolan. Man får en tid borta från all stress som skolan innebär och förhoppningsvis några dagar med sol och värme. Dessutom får man tid att jobba och göra ett försök att bygga upp den glesa studentbudjeten igen. Vilket oftast är väldigt behövligt.

Men mot slutet på sommaren brukar jag ändå börja se fram emot att börja skolan igen. Att träffa alla klasskompisar, och att få sätta sig in i nått nytt spännande ämne.
Men denna gången är skolstarten ännu mer speciell än den brukar vara. För nu är det dax för mig att börja mitt och sista år. Mitt sista år på KTH. Sista året på civilingenjörsutbildningen i informationsteknik och sista året på mastersprogrammet i datalogi. Hur gick det här till? 5 år på KTH är snart over! Vad snabbt det gick!  Är jag verkligen redo för det här?

Eller vänta nu, jag har ju pluggat hur länge som helst.. Det är helt klart blandade känslor. Jag ser fram emot att få komma ut i arbetslivet, testa mina kunskaper och se vart jag kan komma. Samtidigt som det känns jobbigt att lämna det fria livet som student. Att kunna planera över sin egen tid och kunna bestämma helt fritt vad man ska göra och när man ska göra det, utan att det behöver påverka någon annan.

Men det ska ju också bli kul att komma ut i arbetslivet och få testa lite nya utmaningar och kunna känna att man det man gör är efterfrågat och att man faktiskt med och bidrar med något. Okej, men det är ju faktiskt inte riktigt över än. Jag har ju en termin av master kurser kvar, så det kommer jag att läsa nu till hösten. Och sen kommer sista terminen, med examensarbetet. Det ser jag verkligen fram emot. En hel termin där jag kommer att få jobba med ett projekt som jag själv väljer. Så nu gäller det bara att komma på vad för kul och engagerande projekt jag ska jobba på. Spännande!