”Snart är det vår i Umeå!”

”Snart är det vår i Umeå!”

Snön börjar äntligen smälta bort och vårsolen tränger sig sakta igenom molnen, snart är det vår i Umeå! Den 29/2 var det äntligen dags för Tele2’s Kick-Off för mentorskapsprogrammet.

Det var en nervös, peppad, glad och förväntansfull Nicole som hoppade på flyget från Umeå till Stockholm. Tiden från att jag fick reda på att jag hade fått en plats i programmet tills att jag skulle åka in till kontoret i Kista har det varit många tankar som snurrat runt i mitt huvud. Det har varit allt från vad en mentor är, hur kommer året att vara, vad gör man som adept…ja ni fattar, inte en lugn stund. Man brukar säga att de som reser långt oftast kommer först vilket var helt i min melodi, denna gång.

Dagen startades med ett litet frukostmingel där vi äntligen fick träffa varandra, både mentorer och adepter. Det var så himla roligt att äntligen få ett ansikte på alla och få höra vart de andra tjejerna var ifrån och vad de pluggade. Dagen innehöll många intressanta föreläsningar där vi fick höra om vilka Tele2 är och vad de har för värderingar vilket gav mig mer än vad jag hade anat. Stressen över att söka jobb börjar ju närma sig mer och mer och man frågar sig ständigt vilket som är ens drömjobb. Själv vet jag inte riktigt vilket mitt drömjobb är men om man börjar skriva ner vilka värderingar man själv har så har man ju redan där börjat sålla ut en mängd olika arbetsgivare. värderingar kan ju vara allt från litet företag till stort, gemenskap, självständigt, ja listan kan ju göras lång. Just Tele2’s värderingar är något som fick mig att öppna ögonen ännu mer för företaget.

Dagen fortsatte med en sjukt inspirerande föreläsning av Allison Kirkby, VD för Tele2. Ni vet den där känslan när man lyssnar på någon och blir galet inspirerad, precis så var det! Vi fick höra om Allisons resa och hur hon hamnade på Tele2, samt lite tips och trix.

Mellan föreläsningarna fick jag chansen att se hur avdelningen där min mentor Nima Boustanian jobbar ser ut. Jag fick träffa de som jobbade på UX-avdelningen och förhoppningsvis får jag även ta del av hur dom jobbar under året. Det var mycket nya intryck under dagen och det var så himla härlig atmosfär, detta året kommer bli amazing!

Ha de gött,

Nicole