Sofia Ågren – står stadigt i chefsrollen

Sofia Ågren – står stadigt i chefsrollen

Sofia Ågren fick sitt första chefsjobb som 19-åring och brinner för att utveckla människor. Men för att ge sig själv chansen att växa, och känna efter vad hon verkligen ville, valde hon att ta en paus från personalansvaret i några år. Idag är hon tillbaka i en ledarroll och känner sig helt säker på att hon är på rätt plats.

Berätta om jobbet du har idag.

– Jag arbetar som gruppchef för en service- och säljavdelning som möter våra kunder över telefon. I min roll leder jag våra fyra teamledare och har det övergripande personalansvaret på vår avdelning. I det dagliga coachar jag chefer och hjälper dem att utveckla våra medarbetare. För mig känns det meningsfullt att få vara med och bidra till att andra människor växer.

Du klev på din första chefstjänst när du var väldigt ung. Hur gick det till?

– Jag började jobba extra inom kundservice hemma i Östersund när jag var 16 och dagen efter att jag tog studenten klev jag upp på heltid i en gruppchefsroll.

Sedan valde du att efter flera år som chef kliva av den rollen?

Jag kom till en punkt där jag behövde ta ett steg tillbaka för att hitta mig själv och balans i livet. Det handlade säkert delvis om att jag blev chef så tidigt. Då hade jag tur och fick möjligheten att arbeta med personalfrågor hos min dåvarande arbetsgivare under en period och därefter dök chansen att börja på Tele2 som utbildningsansvarig.

Ett knappt år senare blev du erbjudanden tjänsten du har i dag och då valde du att återigen bli chef med personalansvar. Var det ett självklart val?

– Redan i rollen som utbildningsansvarig hade jag tagit en större ledarroll än jag behövde och jag längtade tillbaka till ledarskapet. Efter några år i icke-chefsroller kände jag att jag verkligen vill arbeta som chef. Idag när jag står inför tuffa utmaningar ger den vetskapen mig en stabil grund att stå på. Jag vet att det är det här jag vill!

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag är ursprungligen från Norrland och älskar att åka skidor i alla dess former. För mig är fjällen en bra plats att hitta lugn, ro och balans, men jag trivs också väldigt bra med stadslivet. Jag är också en väldigt familjekär person och har turen att flera av mina nära släktingar bor alldeles nära mig här i Stockholm.