Sommar och nya utmaningar!

Sommar och nya utmaningar!

Jag har precis slutfört min åttonde termin på civilingenjörsprogrammet inom IT på Uppsala universitet. Projekt har avslutats, rapporter har äntligen lämnats in och tentor har skrivits.

Att ha ett deltidsjobb och flera projekt vid sidan av skolan gjorde denna tentaperiod extra tung. Det resulterade i alldeles för många sena kvällar i skolan och orimliga mängder kaffe. Nu är tentaperioden över och jag njuter i dagsläget av att inte ha någonting planerat om dagarna för att ladda om batterierna på nytt innan det är dags för nästa stora utmaning; sommarjobb!

Mitt fjärde år på universitetet, året då vi fick välja fritt bland avancerade kurser inom IT, har varit det mest utmanande men även roligaste året hitintills. Dels beror det på att jag har haft möjligheten att välja kurser inom helt nya områden och dels på grund av att jag har utvecklats en hel del inom programmering, något som har varit mitt mål för i år.

Att fortsätta utvecklas inom programmering är även något jag ska ägna hela min sommar åt på konsultföretaget Precisit som ligger här i Uppsala. Jag, tillsammans med mina kollegor (som finns med på bilden ovan) har som uppdrag att utveckla ett webbaserat spel för att lära ut koncept inom programmering, något jag tycker ska bli fantastiskt kul att arbeta med!

Jag kommer självklart hålla er uppdaterade om vilka lärdomar jag fick med mig från detta sommarjobb i ett inlägg längre fram, ha en fortsatt fin sommar tills dess!

Maria Svensson