Tele2 ett av tre företag i Veckans Affärers jämställdhetsanalys

Tele2 ett av tre företag i Veckans Affärers jämställdhetsanalys

Den 3 mars presenterade Veckans Affärer listan över årets mäktigaste kvinnor på Rival i Stockholm. Överst på årets lista hamnade Sodexos vd Azita Shariati. Cristina Stenbeck, Kinneviks ordförande, toppade listan över mäktigaste ägare.

På samma event, inför företagsledare och näringslivstoppar presenterades även resultatet av den jämställdhetsanalys som företaget Management by Kerstin på uppdrag av Veckans Affärer har genomfört på tre svenska företag: Tele2, Fotografiska och C&Mproject.

– Vi hade kunnat välja att göra den här undersökningen i det tysta, men vi är ett företag som väljer att utmana och visa vägen och inspirera andra i jämställdhetsfråga”, säger Tele2 Sveriges HR chef Ingrid Bremark.

Vd Thomas Ekman intervjuades på scen och under intervjun lyftes både exempel där Tele2 som företag har lyckats bra med jämställdhetsarbetet, men områden där det fortfarande finns mycket kvar att göra påtalades också.

– Det är bra för oss att få hårda fakta som visar oss hur vi ska ta nästa steg och bli ännu bättre. Vi vet till exempel att det finns skillnader i hur män och kvinnor upplever Tele2 som arbetsplats och här behöver vi vara lyhörda och nyfikna på vad det beror på”, säger Ingrid Bremark.

Läs artikeln om de mäktigaste kvinnorna här:

Och lyssna på en intervju i Sveriges Radio där Thomas Ekman pratar om jämställdhet här.

På bilden från vänster till höger: Camilla Wagner, Management by Kerstin, Ulf Skarin, Chefredaktör på Veckans Affärer och Thomas Ekman, vd på Tele2.