Tele2 öppnar butik i Luleå!

Tele2 öppnar butik i Luleå!

I början av 2009 klev etableringschef Michael Blomquist och försäljningschef Jens Brintler in som medarbetare nummer ett och två på Tele2Butikerna. Med tomma skrivbord och fria händer tog de sig an uppdraget att hjälpa till att dra igång den butikssatsning som sedan dess har utvecklats till Tele2s största försäljningskanal. Den fjärde juni öppnar den 62:a butiken i Luleå – den första i Norrland.

– Vi öppnade de första butikerna i Kista och Skärholmen på prov i augusti 2009. Allt förbereddes i minsta detalj för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna. Vi planerade då som nu för framgång, säger Jens.

– De första butikerna etablerades på två absoluta topplägen, och det är en strategi som vi hållit fast vid sedan dess, säger Michael.

Konceptet tog sig snart ut i landet och butiker öppnades från Malmö och Kalmar i söder till Uppsala i norr och allt däremellan. Vad är det som har gjort att butikerna blivit så framgångsrika och att det har gått så snabbt?

Vi har ett upplägg som möter kundens behov och vi har vunnit deras förtroende genom att våra medarbetare är grymma på service. Vårt mål är att alla som kommer in i butiken ska ha en bra upplevelse och att de ska gå hem med precis det de behöver, varken mer eller mindre, säger Jens.

Nu öppnar butik nummer 62 i Luleå. Den första i Norrland. Hur känns det?

– Helt fantastiskt! Det är en milstolpe, utan tvekan, och vi har sett fram emot det ända sedan 2009. Därför har vi laddat upp med extra bra erbjudanden till öppningen och vi ska göra vårt yttersta för att få satsningen att flyga, säger Jens

– När vi startade hade vi som mål att butiksnätet skulle sträcka sig längs hela E4 från Uppsala och norrut. Nu har vi en mobiltäckning som håller för den satsningen och jag ser fram emot att hitta de allra bästa lägena norröver, säger Michael.

Hur föll valet på Luleå som den första butiken i Norrland?

– Luleå är en riktig shoppingstad där handeln ökar år från år och vi har fått det bästa läget på Storgatan, säger Michael.

– Det är en härlig stad och det är en bra plats att börja. Nu kliver vi in på Telias hemmaplan för att utmana och ta ny mark.