Thomas Nilsson- tar sig gärna vatten över huvudet

Thomas Nilsson- tar sig gärna vatten över huvudet

Thomas Nilsson arbetar med affärsutveckling av Tele2s mobila produkter. Han beskriver sig själv som den ofrivillige tekniknörden och fungerar som bekantskapskretsens tech-support. På jobbet trivs han bäst när han får ta sig lagom mycket vatten över huvudet.

Berätta om din bakgrund?

– Jag började min karriär inom flygbranschen. Mitt första jobb var som ordermottagare och sedan fick jag jobba med allt från kundservice till sälj och att vara med och starta upp ett kontor i Stockholm. När bolaget jag jobbade på blev uppköpt av Air France-KLM fick jag möjligheten att vara kommersiellt ansvarig för verksamheten i norden.

Hur kommer det sig att du bytte bransch och började på Tele2?

– Efter många år kände jag mig ganska klar med flyget och var redo för en ny utmaning. Att det blev Tele2 berodde på att jag hade en positiv inställning till företaget och att jobbannonsen jag såg lät spännande. Tjänsten jag sökte var kommersiell produktchef för mobilt bredband och sedan dess har jag jobbat i olika roller i det kommersiella produktteamet. Som person behöver jag hela tiden stimulans och lära mig nytt, och det får jag utlopp för här på Tele2.

Annars känns det som ett ganska långt steg från flyg till telekom?

Även om jag inte hade arbetat med IT och telekom tidigare så har jag alltid varit lite av en tekniknörd på hobbybasis. Jag är ”the go-to” guy för alla i min närhet när det gäller allt som har med teknik att göra och hjälper inte minst mina föräldrar med deras inköp och installationer.

Vad är roligt på jobbet?

– När man är en del av det kommersiella produktteamet får man jobba väldigt brett. Det är allt från att tycka till om annonser till vad ett sms ska kosta och att sätta femårsplaner. Jag tycker också om att jag får jobba med hela vår organisation samtidigt som jag är nära kunden.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag älskar att resa och i sommar har jag hyrt ett hus i Toscana där jag ska hänga en vecka.

Och då passar det ju bra att du och dina kollegor har ökat på både giltighetstid och datamängd för Tele2s europasurf?

– Precis! Vi har paketerat om så att våra kunder ska kunna surfa nästan som vanligt även när de är på europasemester. Man vill ju kunna lägga upp sina bara fötter på Instagram utan att behöva tänka på att hitta wifi eller att det kostar skjortan! Personligen kan jag redan nu lova mina vänner att de kommer att få se en hel del härliga skrytbilder från Italien.