Vad har vi för oss på mentorträffarna

Vad har vi för oss på mentorträffarna

Nu har det gått några månader sen mentorprogrammet började och jag har hunnit ha några träffar med min mentor David. Så jag tänkte att det kanske är på tiden att jag faktiskt berättar hur det är för mig att ha en mentor på Tele2. Vad jag har hittat på mina möten och hur upplägget ser ut!

Jag har som sagt fått en mentor som ska guida och vägleda mig inom såväl min karriärmässiga som personliga utveckling. Mentorsprogrammet kommer att pågå i ett år, där jag och min mentor bokar in möten för att ses och diskutera olika ämnen som jag vill utvecklas inom, eller bara har funderingar kring. Samtalsämnen får jag alltså helt och hållet styra själv, så dem ser säkert väldigt olika ut för dem andra adepterna, men min plan ser iallafall ut som bilden här ovanför.

Denna har väl ändrats lite redan sen jag först skrev den, och kommer säkerligen ändras igen på vägen, när jag stöter på nya erfarenheter eller utmaningar. Men än så länge har jag hunnit träffa David 5 gånger och diskutera alltifrån mitt personliga varumärke, till IT-branchen i stort, med dess möjligheter och utmaningar. Han har gett mig många bra tips och framförallt lugnat min oro och stress många gånger när han har berättat om hur han som ser på saker med sina erfarenheter. Jag känner verkligen att jag och David klickar personlighetsmässigt, att han förstår mig och att jag kan vara helt öppen mot honom.

Förutom våra vanliga möten har jag dessutom har jag fått vara med på ett utvecklarforum, som David kör med sitt utvecklarteam varannan vecka där dem håller presentationer inom relevanta och utvecklingsrelaterade områden. De pratade om testning och EPi-server när jag var där, och framförallt testningen var det kul att se hur dem jobbar med.

Ser fram emot nästa möte!