Vägen till framgång

Vägen till framgång

Själv sitter jag just nu och försöker spola tillbaka bandet för att få en överblick över allt jag har fått vara med om. En sommar fylld med jobb, resor och plugg.

Den 13 Juni kl 09.30 satte jag min fot i storlek 38 inne vid receptionen hos Tele2. Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för Nicole Martini. Nu skulle jag bli vuxen och få passerkort, gratis kaffe och en chef. Nervös. Jag skulle nu få jobba en månad på UX-avdelningen tillsammans med min mentor Nima och resten av UX-teamet samt få ta del av allt som händer bakom kulisserna hos Tele2.

Som hjälp hade jag lite erfarenhet sedan innan av arbetslivet nedpackad i ryggsäcken men trots det kommer alltid en våg av nervositet och osäkerhet som sköljer över en som en kall dusch. Min första dag tog mig bokstavligt talat med storm. Förutom att jag nästan inte hittade till kontoret var det mycket nytt att ta in. Först och främst vart kaffet skulle hämtas, det är viktigt att uppmärksamma vart alla first-aid’s ligger utspridda på kontoret! Sedan var det såklart många nya ansikten och en hel drös med information om alla olika avdelningar, vart man skulle äta, inte äta, vart tårta hämtades, vart det gömda rummet med alla pennor och post-it lappar låg etc etc. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig men jag kände på mig att tiden på Tele2 skulle bli grym!

Den första veckan sågs som en “mjukstart” (läs: käftsmäll) enligt min mentor, jag får tacka min unga ålder annars hade jag fått en hjärtattack. 5 fullspäckade dagar med introduktion av Tele2, lära känna UX-teamet, hänga med och se hur möteskulturen såg ut, ha personliga möten med alla som satt i teamet samt att lära sig hur lång tid det tog till jobbet (viktigt för maximal sovmorgon) ja, ni hör ju, inte en lugn stund. Men jag är otroligt tacksam över den hektiska veckan. Den hjälpte mig att komma in i teamet, lära mig vilka personer som jobbade med vad och jag fick lite mer kött på benen om vad jag ville göra resten av tiden. Två saker jag minns extra från första veckan var mitt personliga möte med Martin Dahlberg samt det projekt jag fick hoppa in i.

Martin jobbar som Lead Designer på Tele2 och under mötet fick jag höra hans berättelse. Jag fick lyssna på hans resa och hur han hamnade där han är idag. Det som var gemensamt med alla de berättelser jag fick höra var att det inte finns någon mall att följa, det finns inget speciellt recept som tar dig dit du vill och det var lugnande. Kanske är receptet en näve hårt arbete, en smula mod och en hink fylld med nyfikenhet?

Fortsättning följer…

/ Nicole