Vi behöver ta oss tid för att vässa sågen

Vi behöver ta oss tid för att vässa sågen

Vi går på en av Stockholms alla gator. Vi är på väg till ett avskilt café. Det är en vacker sommarmorgon, nästintill lite för varmt, men det är inget någon utav oss uttrycker. Det är trots allt sommar i Sverige, och vi är väl medvetna om att inte klaga på värmen, för vem vet när solen tittar fram igen.

Det är mitt och Anns (min mentor) femte möte. Vi har valt att unna oss en fika samtidigt som vi produktivt ska tillägna några timmar för samtal om ledarskap. Vår ambition är att nå, om inte så, komma en bit längre fram till mitt mål för mentorskapet – ”att våga leda”. Dagens tema är ”vem är jag” i sätt att nå fram till vilken ledare jag i framtiden kan tänka mig vara, men också samtidigt se till vad som motiverar mig till att leda. Men det är inte det enda som tar upp våra timmar vid cafét. Min födelsedag närmar sig med stormsteg och Ann har tagit tillfället i akt att ge mig en tidig present. Det är en bok som Ann själv fick under sin tid som trainee. Boken handlar om personlig utveckling och inte minst ledarskap.

Stephen R Covey, författare till boken, presenterar sju olika vanor, och vanorna kan betraktas som sju steg i den egna utvecklingen. Det är speciellt vana sju som fångar mitt intresse. Den handlar om att ”ta sig tid till att vässa sågen”, och gör i sin tur de andra vanorna möjliga. Vad är egentligen en såg i relation till personlig utveckling och ledarskap? Tänkt dig att du möter en person som sågar ned ett träd. Du ser att personen sliter och föreslår denne att vässa sågen, eftersom det hade sparat personen tid. Personen i fråga ger i svar att det inte finns tid att vässa sågen.

Ni har säkert hört uttrycket ”för att älska någon måste du först älska dig själv”? I ett första skede uppfattar man detta uttryck högmodigt och egenkärt, men det ligger en sanning där bakom. Hur kan man egentligen älska någon annan om du inte älskar dig själv? Det handlar om att vara trygg med sig själv, men framförallt veta vem jag är, vad jag gillar och vad jag mår bra av, för att kunna ge tillbaka. Detsamma vill jag säga angående ledarskap. För att bli en god ledare måste må bra och känna sig trygg med sig själv. Hur annars ska du kunna leda andra människor? Det har fått mig till att inse vikten av att ta hand om mig själv. Att stanna upp, att må bra för att kunna ge till andra. Det går så väl ihop med Stephen R Covers tankar om att leva och verka till 100%. Jag vill därför avsluta med ett citat hämtat ur boken.

”Det är den bästa investeringen vi kan göra här i livet – investering i oss själva, i det enda instrument vi har för att ta itu med livet och göra en insats. Vi är instrument för våra egna prestationer, och för att kunna vara effektiva måste vi inse betydelsen av att ta oss tid att regelbundet vässa sågen” – Stephen R Covey.

/ Jacqueline