Victor Conner – utvecklare i onlinegruppen

Victor Conner – utvecklare i onlinegruppen

Victor Conner, du jobbar som Developer på Tele2 Business sedan juni 2015. Vad gjorde du innan du började här?

– Då pluggade jag systemvetenskap på Uppsala universitet. Jag kom i kontakt med Tele2 redan under studietiden genom ett sommarjobb och det ledde till att jag även gjorde min C uppsats här. När jag sedan var klar med studierna fick jag ett jobberbjudande vilket var jättekul.

Berätta vad du gör på dagarna.

– Jag jobbar som utvecklare i onlinegruppen och det innebär att jag spenderar mina dagar med att programmera. Jag har haft fokus på de mobila applikationerna och just nu fokuserar jag mest på arbetet med den nya företagsappen.

Vad tycker du gör ditt jobb roligt?

– Det är ett högt tempo, jag ställs hela tiden inför nya utmaningar och fick ta ett stort ansvar redan från dag ett trots att det här är mitt första jobb. Här får jag chansen att jobba tillsammans med en lång rad oerhört duktiga människor och det gör att jag utvecklas snabbt. Många av mina kollegor sitter i Ukraina och det är roligt att arbeta i en internationell miljö.

Har du alltid varit intresserad av programmering?

– Faktiskt inte. Det var en av mina kompisar som sökte systemvetarutbildningen och när jag läste om den tyckte jag att det lät roligt och intressant och bestämde mig för att söka den också. När jag började hade jag aldrig programmerat, och visst var jag lite skraj i början, men jag kände snabbt att det passade mig. Det var roligt och jag hade lätt för det. Tidigare i livet har jag haft upplevelsen av att jag är en kreativ person men har varken varit bra på att måla, rita eller sjunga. I programmeringen hittade jag min kreativa uttrycksform.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag alltid varit en träningsnörd, spelade hockey i tio år och har tränat olika sorters kampsport. Idag blir det mest träning på gym och en och annan löprunda. Jag tycker också mycket om att umgås med vänner.