Victor Vennström gick från praktik till vick till anställning

Victor Vennström gick från praktik till vick till anställning

Victor Vennström lämnade sitt Luleå för att plugga personalvetarprogrammet i Umeå. Sin praktik och uppsats gjorde han på Tele2. Idag är han rekryterare på HR-avdelningen. 

Vad var det som gjorde att du ville jobba med rekrytering?

Jag var väldigt intresserad av att plugga psykologi och beteendevetenskap, alltså hur folk är och beter sig mot varandra. Då var det en kompis som tipsade om personalvetarprogrammet eftersom många av de kurserna fanns där. Jag visste inte riktigt i vilken bransch jag ville jobba, bara att jag ville jobba med människor. Så personalvetarprogrammet passade mig jättebra.

Hur hamnade du på Tele2?

Jag gjorde min praktik på Tele2s HR-avdelning och skrev även min uppsats åt Tele2. Sedan hoppade jag på ett föräldravikariat som ledde till en tillsvidaretjänst på adminfunktionen på HR. Efter att ha jobbat där ett år hade jag kommit ganska nära rekryterarna och tyckte att det verkade intressant. Så när det dök upp en lucka hoppade jag in där.

Kan du berätta hur en rekryteringsprocess går till?

Alla processer ser olika ut, men kan se ut ungefär så här: En chef som behöver anställa kontaktar oss på HR. Sedan har vi ett uppstartsmöte där vi går igenom vad det är för typ av tjänst som ska tillsättas. Vi pratar igenom hur annonsen ska se ut och vilka kanaler som är bra att gå ut i. Här kommer även rollbeskrivningen in, vad personen ska göra och hur vi ska formulera oss för att hitta den. Sedan lägger vi ut annonsen, ser urvalet och bjuder in till intervju. Vi på HR tar en första intervju och sedan fortsätter cheferna. Både rekryteraren, chefen och chefens chef ska träffa personen. Handlar det om en chefstjänst har vi även lite olika tester de ska göra.

Du har alltså igång flera processer samtidigt?

Ja, jag kanske är i uppstart i en, ringer referenser i en annan och gör urval i ytterligare en. Ibland arbetar man i 20 processer samtidigt. Processerna är det centrala hos alla rekryterare. Sedan har vi alla egna projekt vid sidan om. Jag hanterar till exempel vårt rekryteringssystem, medan en av mina kollegor har kontakten med våra annonskanaler, som Blocket och Monster.

Vad tycker du om att jobba i Tele2s nya kontor med fria arbetsplatser?

Det funkar oerhört bra för mig eftersom jag har så många olika processer i olika skeden. Det gör att jag alltid kan hitta en plats som passar. Om jag till exempel behöver arbeta ostört för att ringa eller ta intervjuer kan jag göra det i ett enskilt rum. Om jag däremot ska ha möten eller bolla med kollegor kan jag göra det i våra öppna collaboration zones. Jag trivs jättebra och känner mig dubbelt så effektiv.

Vad är roligast med ditt jobb?

Det är att jag får träffa så väldigt mycket folk, och att jag får försöka hitta en person som passar bra in i en grupp och i en roll. När man lyckas med det blir man riktigt glad.

Det måste vara svårt att hitta rätt person som passar in?

Ibland, men det är ett arbete vi gör tillsammans med chefen och chefens chef som också träffar kandidaten. Och det beror ju såklart på hur många som söker. Ibland är det så pass många välkvalificerade, så då handlar det snarare om att se till att vi inte väljer fel person.

Hur samarbetar ni med cheferna?

Vi har en bra dialog. De har ju alltid en bättre bild av sin grupp och rollen än oss, medan vi jobbar mycket med rekrytering utifrån Tele2s värderingar. Vi jobbar även med mångfald och jämställdhet på Tele2. Vi som rekryterar har alltid det tänket och försöker ifrågasätta gamla sanningar. På så sätt blir vi ett verktyg för cheferna.

Du som läser en hel del cv:n, du kanske har något cv-tips?

Det är många som beskriver sig själva, sin kompetens och sina erfarenheter, men missar det här med varför man söker tjänsten. Så istället för att bifoga ett personligt brev är det bra att berätta varför man är intresserad av tjänsten och varför man är rätt för den. Det är mycket roligare att läsa än att man kan ha många bollar i luften och andra klyschor. Ett annat tips är ta med sådant som längre resor i cv:t. Resor kan ju vara en jättebra erfarenhet och ger en förklaring till varför man har ett glapp i cv:t. Man ska helt enkelt se till så att den som läser ansökan slipper undra om sådant som längre glapp eller varför man valt att byta bransch.

Hur ser er rekryteringsprocess ut, jämfört med andra företag?

Processerna kan se väldigt olika ut och vi jobbar alltid för att hitta nya sätt och anpassa dem efter den profil vi söker. Det finns mycket att utveckla, bland annat genom sociala medier, att man till exempel kan spela in en kortfilm på sig själv i ett Snapchat-liknande format. Många rekryteringsverktyg stödjer att du kan ladda upp en film på dig själv och det är någonting som vi kikar på.

Vad gör du helst när du är ledig?

Jag åker gärna skidor om det är säsong för det. Eller så reser jag. Är jag ledig hemma i Sverige tycker jag om att besöka Norrbotten, framför allt på sommaren, för att få uppleva midnattssolen. Och för att få träffa gamla vänner och familj som jag har kvar uppe i Luleå.