Vilken start vi fick på detta mentorprogram!

Vilken start vi fick på detta mentorprogram!

Måndagen den 29 februari var det kick-off för mentorer och adepter. Jag hade haft turen att få träffa min mentor Åsa redan innan, hon var nämligen med på min intervju inför programmet, men det var första gången jag träffade de andra tjejerna och deras mentorer. Vilka tjejer sen, bara de är ju en riktig inspirationskälla! De fyra andra tjejerna läser alla sitt fjärde år, till skillnad ifrån mig som bara läser mitt andra, så jag tänkte direkt att jag har mycket att lära av dem. Också det mentorerna verkade vara engagerade på alla sätt och taggade på att kicka igång.

Så hur var dagen? Alldeles, alldeles underbar. Dagen inleddes med kaffe, macka och att vi fick berätta om oss själva. Därefter fick vi också en presentation av Tele2 och då kommer självaste Allison Kirkby! För er som inte vet så är hon VD på Tele2 och hon visar sig även vara en utav de absolut skönaste människorna jag stött på. Jag har svårt att tro att många andra i hennes position skulle ta sig tid för sådant – inte för att det inte är viktigt, utan för att de måste ha en miljon andra viktiga saker att göra. Men hon tog sig tid och delade med sig utav sin historia och arbetsfilosofie – bl.a. have fun! En riktig förebild.

Vi fick även en introduktion till mentorskap och allt man bör tänka på, både som adept och mentor, utav Charlotta Wikström som skrivit boken ’Vinnande mentorskap’. Kändes som om Tele2 verkligen tänkt på allt som också bjudit in henne, allt för att ge oss en riktigt bra start på detta mentorskapsprogram. När jag gick hem den kvällen var jag riktigt lycklig över att få ta del av detta och riktigt peppad inför det kommande året!

Innan mitt och Åsas första officiella möte träffades vi på Future Friday, en dag då gymnasieelever bjuds in till KTH för att upptäcka hur roligt det är att plugga teknik. Jag var där som representant för KTH och Åsa var där som representant för Tele2, båda utan att veta att den andra skulle vara där – det blev bara en trevlig överraskning! Nästa gång jag skriver kommer vi att ha haft vårt första mentorskaps-möte jag och Åsa, jag ser verkligen fram emot det. Hoppas ni hänger kvar!