25 år som utmanare – vår story

Tele2 Sverige är i dag Sveriges näst största operatör på såväl privat- som företagsmarknaden. Våra nät är ryggraden i vår affär och vi är väldigt stolta över det nationella nät med 2G, 3G och 4G vi har byggt och som i dag ger täckning till över 99% av de svenska hushållen.

För det vi gör är viktigt: vårt nät och våra tjänster gör det möjligt för samhällskritiska funktioner att fungera – men nätet gör också att vardagen går ihop praktiskt för våra många kunder. Det är ett ansvar vi tar på största allvar.

Vår grundare Jan Stenbecks arv av att utmana rådande marknadsvillkor och förhållningssätt till kundernas önskemål och behov lever starkt i oss och vår ständiga vilja att tänka nytt, bättre och smartare genomsyrar allt vi företar oss. Det här arvet har Christina Stenbeck tagit vidare – och det gör att vi trots över tjugo år i telekombranschen fortsätter att utmana hur saker och ting kan och ska göras.

Vi är stolta över att vårt företag är byggt på mod och ork att utmana allt som andra tar för givet. Vi drivs helt enkelt av en absolut tro på att saker alltid går att göra bättre.

…Det gjorde att vi utmanade statliga televerket när monopol rådde, då Tele2 grundades som ett privat alternativ…

…Det var därför vi chockade hela Sverige år 2000 och räddade Telia som blivit utan licens att bygga 3G-nät. Samma Telia som vi tidigare haft som bitter fiende…

…Och det var samma vilja att utmana som gjorde att Tele2s lågprisoperatör Comviq, under vintern 2013, blev första mobiloperatör i Europa att lansera ett fastprisabonnemang som gällde i hela EU.

För att lyckas på den tuffa europeiska telekommarknaden bygger vi hela vårt företag på en kultur där varje medarbetare får både förtroende och möjlighet att vara med och utveckla moderna telekomtjänster. På många företag måste nyanställda kämpa i uppförsbackar i många år innan de får självständigt ansvar och mandat att skapa förändring – hos oss är det givet från dag ett.

Vi lever i en tid där den digitala utvecklingen av samhället går i rasande fart. Smartphones är i dag ett oumbärligt verktyg för våra 4 miljoner kunder. Mobilen har blivit vår tids kommunikationscentral som är med oss dygnet runt. Vi shoppar, spelar, ser på film, deklarerar, bokar biljetter, arbetar effektivare, delar våra liveupplevelser online och mycket mera. Lägg till den växande skaran av prylar som kommunicerar med varandra inom området ”Internet of Things”: Vi kopplar upp el-mätare, armbandsur, trygghetslarm, taxibilar, robotar, ja listan kan göras väldigt lång.

För att allt ska fungera krävs uppkoppling nonstop. Tele2s mobilnät är pulsådern som får företag och privatpersoner att leva fullt ut i den mobila eran. Tele2 var först i Sverige med att täcka 99 procent av befolkningen med ett snabbt 4G-nät. Faktum är att vi uppmärksammats för att ha världens bästa 4G-nät. Utbyggnaden sker i samarbete med vår konkurrent Telenor, vi har även slagit samman våra 2G-nät och täcker snart 90 procent av Sveriges yta. 3G-nätet har vi byggt och förbättrat med Telia. Men det stannar inte där. Våra tekniker har redan börjat skissa på ett supersnabbt 5G-nät…


TELE2’S MISSION IS TO FEARLESSLY LIBERATE PEOPLE TO LIVE A MORE CONNECTED LIFE.
Vi ska vara den integrerade utmanaren som erbjuder snabb uppkoppling, data och videoinnehåll – oavsett tid och plats. Ända sedan Tele2 grundades 1993 har vi fortsatt att utmana rådande normer och dammiga monopol. Idag möjliggör våra prisbelönta nätverk mobil- och fasttelefoni, bredband, datanät, TV, streaming och globala IoT-tjänster för miljontals kunder. Vi driver tillväxt genom kundnöjdhet och smarta kombinerade erbjudanden. Tele2 är sedan 1996 noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2018 omsatte bolaget 30 miljarder kronor, med en justerad EBITDA på 9 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida www.tele2.com.