Datorn brädar paddan – surfplatteanvändare väljer dator före padda i åtta fall av tio

15 procent av svenskarna har nu tillgång till en surfplatta. I storstäderna är siffran ännu högre. Men trots att svenskarna har tillgång till en surfplatta använder surfplatteanvändare åtta gånger av tio datorn istället. Surfplattan är endast populärare som nöje till barnen och för att läsa e-böcker.

En ny undersökning från Tele2 visar att 15 procent av svenskarna har tillgång till en surfplatta, antingen via hemmet eller via jobbet. Trots tillgång till surfplatta är det fortfarande datorn som används mest, även på områden där surfplattorna verkligen har fördelar, som exempelvis att se på nyheter, titta på bilder, mejla och använda sociala medier.

– Men med snabbare 4G-uppkoppling och 4G-stöd kommer vi att se att surfplattan tar över mer och mer från datorn. Som läsupplevelse är surfplattorna oslagbara och likaså när det gäller mobilitet – en surfplatta är lättare att ta med sig, säger Samuel Skott, affärsområdeschef för Tele2 Privat.

Även om datorn används i över 80 procent är desto jämnare mellan datorn och surfplattan när det kommer till underhållning som att spela spel.

Undersökningen är genomförd av SIFO och 3002 respondenter har deltagit.

Så använder svenskarna sina surfplattor - Shopping