Detta kräver svenskarna för att byta till 4G

Iphone eller Androidlur med 4G högst på önskelistan. 34 procent av svenskarna tror att det krävs en Iphone eller Androidmobil för att 4G ska slå igenom brett, det visar en undersökning från Tele2.

Av de svarande som vill byta till 4G i år uppger 60 procent att det är en mobil med 4G-stöd de kan tänka sig köpa.

I undersökningen svarar 20 procent att de tror att det krävs en ny Iphone med 4G för att det nya nätet ska slå igenom brett. 14 procent tror att det krävs en Androidlur och tio procent svarar att surfplattor med 4G-stöd kommer vara avgörande för det breda genomslaget.

– Produkterna är såklart extremt viktiga för 4G-succén. Bara det senaste kvartalet har det lanserats både en smartphone och en surfplatta med 4G-stöd. Och fler produkter kommer under 2012, säger Samuel Skott, affärsområdeschef för Tele2s konsumentmarknad.

Det är framförallt mobiler som svenskarna planerar att köpa för att nyttja 4G-nätet. 60 procent av de svarade som planerar byta till 4G uppger att en mobil är det de kommer att köpa. 33 procent svarar att de planerar köpa mobilt bredband och 29 procent uppger att de tänker köpa en surfplatta.

Utöver produkter med 4G-stöd är också täckning och pris något som svenskarna tror är avgörande för den breda övergången till 4G.

– Utbyggnaden av 4G-nätet går fort, redan i slutet av året kommer 99 procent av Sverige att ha täckning, avslutar Samuel Skott.