Flera medier rapporterar om Tele2s täckningssatsning på Öland

Flera medier har under förmiddagen rapporterat om att Tele2 satsar på att bygga ut mobilnätet på Öland. Satsningen förväntas innebära en ökning av såväl täckning som kapacitet i 2G/4G-nätet om hela 50 procent.

Under förmiddagen har bland andra TTSVTs regionala nyheter och Sveriges Radio P4 Kalmar rapporterat i frågan och Oskarshamns-tidningen Barometern skriver att ”Täckningen ska bli bättre” på webben och i dagens papperstidning.

– Vi vill att det ska finnas master där folk befinner sig. Framför allt handlar det om östsidan och mellersta Öland och även norrut som man behöver förstärka. Sen måste vi titta på det i detalj med kommunerna, och det hoppas jag vi kan göra fort så att vi kan börja bygga ut så snart som möjligt, säger Thomas Ekman, vd på Tele2, till Oskarshamnstidningen Barometern.

Thomas Ekman medverkade också i en livesänd diskussion i Sveriges Radio P4 Kalmars program ”Din eftermiddag”  om vår nätsatsning på Öland, hur vi ser på kritiken mot täcknignskartorna och inte minst hur det offentliga kan bidra genom att  snabba på processer och beslut som behövs för att vi ska kunna bygga ut täckningen som mobiloperatör.

Spola in ca 9 min i sändningen för att lyssna på intervjun.
Lyssna: Din Förmiddag med Peter Bressler 20131022 10:03
– Man måste förstå att om en kommun har tolv till arton månaders handläggningstid på ett bygglov ja då blir det inte bättre täckning förrän på tolv till arton månader tyvärr, och det samspelet tycker jag inte riktigt har kommit upp till ytan hittils, för behovet har inte varit så stort som det är nu, sade Thomas Ekman i intervjun.

Efter mötet i Borgholm rapporterade Sveriges Radio P4 Kalmar om slutsatser från mötet.

/ Oliver Carrà, Presschef.