Följ Craig Calonicas försök att åka skidor nedför hela Mount Everst direkt på Internet

– Craig Calonica antar en mänsklig utmaning av stora mått. På Tele2 är vi stolta över att kunna bidra med den mest avancerade kommunikations- och Internetteknologi som finns för att kunna föra ut denna händelse direkt till världens alla Internetanvändare, säger Pelle Hjortblad, försäljningsdirektör på Tele2.

 
En kamera kommer att skicka bilder från skidåkningen via en 1,2 m Ku-bandsantenn, från expeditionens basläger vid Mount Everest. Signalen sänds över en 2 mbit/s duplexförbindelse till satelliten Intelsat 804 på 64 grader öst. Därifrån sänds signalen till Tele2s markstation i Kista norr om Stockholm. Tele2 lägger där ut signalen på en Internet-broadcast site med adressen www.tele2.se/skiing. Därigenom kan alla som har tillgång till world wide web följa Craig Calonicas färd i realtid på sin egen dator.
 
För ytterligare information kontakta NetCom Mediaservice (dygnet runt) 08-5626 46 26.
 
NetCom Systems AB, som bildades 1993, är den ledande alternativa leverantören av teletjänster i Skandinavien. Företaget verkar inom området mobila GSM-tjänster, i Sverige under varumärket Comviq och i Norge genom det börsnoterade intressebolaget NetCom ASA. Inom publik tele- och datakommunikation verkar koncernen under varumärket Tele2 i Sverige samt dotterbolagen Tele2 A/S i Danmark och Tele2 Norge AS i Norge. Koncernen verkar dessutom inom området kabel-TV-tjänster. Bolaget är noterat på Stockholms fondbörs samt på Nasdaq under symbolen NECSY.