Hifab väljer Tele2 för mobila operatörstjänster och molnväxel

Projektledningsföretaget Hifab ska modernisera hela sin kommunikationsplattform i syfte att bli mer mobila och flexibla. Valet föll på Tele2 för levereans av mobila operatörstjänster och den nya molnväxellösningen Tele2 Växel med Microsoft Lync-integration. Avtalet är skrivet över 24 månader.

I Sverige har Hifab 17 lokal kontor från Malmö i söder till Umeå i Norr. Dessutom har Hifab ett kontor i Esbo i Finland. Just nu befinner sig Hifab i en moderniseringsfas och därför konkurrensutsatte man sin tidigare telekomleverantör i syfte att kunna jobba ännu mer mobilt och flexibelt. Valet föll på Tele2 som nu ska leverera mobila operatörstjänster och flytta Hifabs fysiska växelfunktion in i framtiden genom Tele2s molnväxellösning.

– I och med att i stort sett samtliga våra anställda är konsulter och att vi har verksamheter på många platser är det viktigt för oss att vi kan vara både mobila och flexibla. Med Tele2 och deras väl utbyggda 4G-nät får vi exakt det och vi lyckas dessutom vara kostnadseffektiva, säger Michael Couriaut, CIO på Hifab.

Hifab är Sveriges ledande projektledningsföretag och sedan starten 1947 har Hifabs konsulter varit delaktiga i ett stort antal av de stora byggnationer som skett i Sverige. Hifab har cirka 420 anställda och har verksamheter i ett 20-tal länder världen över.

På senare år har Hifab varit delaktiga i byggnationerna av både Tele2 Arena och Nya Karolinska Sjukhuset här i Sverige, men Hifab verkar även internationellt och jobbar mycket i utvecklingsländer. Bland annat har Hifab varit involverade i infrastrukturprojekt i Bangladesh och strömförsörjningsprojekt i Mocambique.

Avtalet gäller över 24 månader och gäller mobila operatörstjänster för alla anställda i Sverige samt Tele2 Växel med Microsoft Lync.

– Vi är glada och stolta över att Hifab ser oss som den mest pålitliga leverantören när de nu vill bli mer moderna och effektiva. Hifabs verksamhet kräver lösningar som ger stor mobilitet och hög driftsäkerhet, det ser vi fram emot att få leverera, säger Anders Långsved, Försäljningsdirektör för Tele2s företagserbjudande.

För mer information samt kontakt med Anders Långsved:
Oliver Carrà, Presschef Tele2 Sverige, tfn: 070-426 40 06