Jönköping University väljer Tele2 och Kalix Tele24 Affärsområdeschef Företagsmarknad Tele2 Sverige

Jönköping University väljer Tele2 och Kalix Tele24

Tele2 levererar en ny telefonilösning till Jönköping University i samarbete med Kalix Tele24. Leveransen består av operatörstjänster, datatrafik, mobil och fast telefoni samt Kalix Tele24:s svarstjänst.

Jönköping University, med 800 anställda och 12 000 studenter, har nu i dagarna slutfört en upphandling som vunnits av Tele2 i samarbete med telefonistföretaget Kalix Tele24. Upphandlingen skedde inom det ramavtal för KST-upphandlingar (kommunikation som tjänst) som upprättats av Kammarkollegiet.

– Vi är stolta över att vi tillsammans med Kalix Tele24 vunnit Jönköping Universitys förtroende. Vi ser det som början på en relation där vi tillsammans kan utveckla hela deras arbetssätt på telekomområdet, säger Pernilla Nissler, försäljningsdirektör för Tele2s företagserbjudande.

Det system för poängsättning som högskolan använde gav maximalt utfall för Kalix Tele24:s svarsservice. Det blev en starkt bidragande orsak till att Tele2 vann upphandlingen. Stefan Henriksson, it-chef på Jönköping University, bekräftar att högskolan har lagt mycket stor vikt vid att handla upp en svarstjänst med hög kvalitet.

– Telefonväxeln är viktig för högskolans anseende och i många fall är det via telefon man får den första kontakten med oss. Därför ville vi ha en telefonistleverantör som vi har förtroende för och känner oss trygga med.

Jönköping University efterfrågade i sitt underlag en funktionslösning för både fast och mobil telefoni, svarstjänster, operatörstjänster, mobil datakommunikation, installation, projektledning samt förvaltning, service och support. Tele2 kommer nu att ansluta högskolan till Tele2 Växel – en molnbaserad växel – med både fasta och mobila anknytningar.

Stefan Henriksson fortsätter:

– Från vår sida är vi mycket nöjda med att ha en etablerad partner som Tele2 och framför allt ser vi fram emot att utveckla vår telefoni med mobila anknytningar tillsammans med Tele2.

Kalix Tele24 kommer att ta hand om alla inkommande samtal till högskolans växel, och volymerna uppskattas vara mellan 2500 och 5000 samtal per månad. Avtalet är treårigt med möjlighet till förlängning med ytterligare upp till fyra år.

För mer information:

Oliver Carrà, presschef Tele2 Sverige:
Direkt: 070-426 40 06
E-post: oliver.carra@tele2.com

Roland Pihlström, vd Kalix Tele24
Direkt: 070-719 90 00
E-post: roland.pihlstrom@kalixtele24.se