Mobilkameran fortsätter att öka i popularitet

Förra året uppgav 56 procent av svenskarna att de väljer mobilkameran under sommaren. I år är siffran ännu högre – nu uppger 70 procent att mobilen används för att ta semesterbilderna.

I åldern 15-34 har mobilen nästan helt slagit ut övriga kameror – 85 procent uppger det är mobilen som kommer att användas.

En ny Sifoundersökning från Tele2 visar att mobilkameran dominerar i sommar. Sju av tio svenskar använder den för att ta semesterbilderna.

– Mobilen är en få tillhörigheter som vi svenskar alltid har med oss vilket förklarar varför vi använder mobilkameran så pass mycket. Dessutom har kvalitén på kamerorna ökat tillsammans med utbudet av bildredigeringstjänster, säger Samuel Skott ansvarig Tele2 Privat.

Undersökningen visar också att fler svenskar lagrar bilderna på sin dator. Men att det fortfarande är 22 procent som skriver ut bilderna och sparar dem i ett fotoalbum.

Så tar vi semesterbilderna i sommar 2012 2013
Mobilkameran 56% 70%
Kompaktkamera 44% 38%
Systemkamera 26% 29%
Videokamera med fotofunktion 3% 4%

Undersökningen genomfördes i mitten av juni 2013 av Sifo på uppdrag av Tele2. Totalt har 1211 svenskar deltagit i undersökningen.