PayEx förvärvar WyWallet från operatörerna Tele2, Telia, Telenor och 3 Sverige

PayEx förvärvar i dag 4T Sverige AB av de fyra mobiloperatörerna Tele2, Telia, Telenor och 3 Sverige, och blir därmed ny ägare till betaltjänsten WyWallet.

För PayEx fullständiga pressmeddelande om affären besök PayEx pressrum länk:
http://www.mynewsdesk.com/se/payex

– Det känns mycket bra att 4T får PayEx som ny ägare, de besitter den expertkompetens som behövs för att vidareutveckla tjänsten WyWallet och ta den mobila betalaffären till nästa nivå. Samarbetsavtalet gör att våra kunder enkelt kan fortsätta använda tjänsten och att vi som operatörer fortsatt får intäkter från WyWallet, säger Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige i en gemensam kommentar med övriga ägare, operatörerna Telenor Sverige, Telia och 3 Sverige.

Användaren av WyWallet kommer inte att märka av ägarbytet; anslutna handlare och konsumenter kommer även i fortsättningen att kunna ta betalt och betala som idag. I samband med affären har ett samarbetsavtal upprättats mellan den nya ägaren PayEx och Tele2, Telia, Telenor och 3 Sverige, som innebär att WyWallet kommer att fortsätta erbjuda betalningar via mobiloperatörernas fakturor.

WyWallet lanserades sommaren 2012 av de fyra mobiloperatörerna i bolaget 4T Sverige AB. Med fler än 1,5 miljoner konsumenter och flera tusen anslutna handlare har betaltjänsten blivit en ledande aktör inom mobila betalningar i Sverige. Tjänsten används i stor utsträckning för snabba och enkla betalningar för digitala tjänster, för massröstning och av välgörenhetsorganisationer för donationer. WyWallet växer även som betalsätt vid handel på nätet, i fysisk butik och vid överföringar mellan privatpersoner. Tjänsten WyWallet gör det möjligt för användaren att handla och överföra pengar på ett enkelt och säkert sätt i alla kanaler.

För mer information:
Oliver Carrà, Presschef Tele2 Sverige, 070-426 40 06