Svenska chefer prioriterar 4G när de satsar på telekom

Satsningar på nya smartphones och mobilt bredband med 4G toppar listan på vad svenska företag prioriterar när det gäller data och telekom under 2013. Det visar Tele2 Business Företagarpanel som har frågat 567 svenska chefer om deras företags telekomlösningar.

De svenska cheferna är tydliga när de svarar på vad de kommer att prioritera när det gäller satsningar på data och telekom i år. De fyra mest populära svaren är alla sätt för företag att göra det möjligt för sina anställda att kunna jobba mer mobilt.

Satsningar på nya smartphones toppar undersökningen före mobilt bredband med 4G, mobilt arbetssätt och surfplattor.

– Nu finns fantastiska möjligheter att vara mobil på riktigt. I stort sett allt arbete kan utföras från vilken plats och enhet som helst. I den flexibiliteten finns pengar att tjäna för moderna arbetsgivare och organisationer, därför är det inte konstigt att företagen fortsätter att satsa på just detta, säger Anders Långsved, ansvarig på Tele2 Business.

Vilka av följande områden inom data och telekom är särskilt prioriterade under 2013 (max tre alternativ)?

Smartphones 29 procent
Mobilt bredband via 4G 28 procent
Mobilt arbetssätt 27 procent
Läsplattor/iPads 24 procent
Inget 16 procent
Säkerhet 14 procent
Ersätta fast telefoni med bara mobiler 13 procent
Molntjänster 12 procent
Infrastruktur 11 procent
Telefoni som tjänst 9 procent
IP-telefoni 9 procent
Videokonferenslösningar 8 procent
Utveckling av appar 6 procent
Telematik/M2M 2 procent

Om undersökningen

Tele2 Business Företagarpanel är genomförd i samarbete med undersökningsföretaget Easyresearch. Undersökningsresultatet är baserat på svar från 567 svenska chefer under februari. Undersökningen genomfördes genom webbenkät.