Svenskarna går på e-diet i sommar – nästan varannan svensk stänger ner Facebook under sommaren

I sommar planerar nästan varannan svensk att gå på e-diet och koppla ner sociala medier. 44 procent av svenskarna stänger ner Facebook och 51 procent stänger ner Twitter, det visar en undersökning från Tele2.

Undersökningen som är genomförd av Sifo på uppdrag av Tele2 visar att många svenskar planerar att stänga ner både Facebook och Twitter i sommar. Det är vanligare bland äldre över 35 att helt koppla ner sig än bland yngre personer i åldrarna 15-34, där endast var tredje ska koppla ner Facebook.

– För unga är det naturligt att förmedla både känslor och upplevelser till vänner via Facebook och Twitter. Så även om många minskar sitt internetanvändande när det är semester fortsätter unga dela med sig av bilder och statusuppdateringar via sociala medier, säger Samuel Skott, affärsområdeschef för Tele2 Privat.

Fler unga väljer att stänga ner Twitter i sommar en Facebook vilket kan förklaras med att Facebook fungerar mer som ett nätverk för vänner och Twitter används mer i jobbsammanhang.

Även om vi kopplar ner sociala medier fortsätter svenskarna att följa nyheterna online; 42 procent uppger att de tänker fortsätta vara uppkopplade medan 39 procent uppger att de kommer sluta surfa på nyhetssajter.

Undersökningen är genomförd av Sifo på uppdrag av Tele2. 1096 svenskar har deltagit.