Tele2 blir partner till Eurovision Song Contest

Sveriges seger i finalen av förra årets Eurovision Song Contest (ESC) tar årets arrangemang till Stockholm och området runt Globen och Tele2 Arena. Tele2 Arena kommer att vara en central plats under finalkvällen – och nu är det klart att Tele2 kliver in som Official Mobile Operator till Eurovision Song Contest 2016.

Den 10-14 maj avgörs finalen av årets ESC med semifinaler och finaler i Stockholm. För andra gången någonsin avgörs tävlingen i Globen. Men nytt för i år är att hela området runt Globen och Tele2 Arena kommer att vara en del av arrangemanget. Det innebär att ett presscenter kommer att placeras på Hovet, delegationsområdet i Annexet, men framförallt kommer Tele2 Arena vara en nyckelplats för alla ESC-besökare under finalkvällen den 14 maj. Nu är det klart att Tele2 även kliver in som partner till ESC.

 – Tele2 är redan en naturlig del av ESC eftersom hela området runt Globen kommer att utgöra en central del av evenemanget. Tele2 Arena är en plats där vi kan engagera våra kunder och alla andra besökare. Vi välkomnar ESC-fans till världens mest moderna arena och genom vår teknik kan upplevelser och känslor delas, förlängas och förstärkas. Som partner till ESC så får vi ännu fler möjligheter att skapa något unikt och normbrytande. Vi kommer ta detta evenemang till helt nya nivåer, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige.

Årets ESC kommer att vara det mest uppkopplade någonsin. Samtidigt tar andra kanaler än linjär teve allt större plats i tävlingen, både när det kommer till hur tävlingen kan följas, men framförallt hur tittare och intresserade själva kan ge uttryck för sina känslor. Där har Tele2 Arena en naturlig och unik plats som en av världens mest uppkopplade arenor.

För mer information samt kontakt med Thomas Ekman, vänligen kontakta:

Victor Melander, Tf presschef Tele2 Sverige, tel: 070-788 39 55