Tele2 först med SMS-terminal för fasta telefonnätet

Tele2 Sverige AB lanserar som första operatör i Sverige en SMS-terminal för det fasta telefonnätet. Terminalen, iType, kopplas till ett vanligt telefonjack och kan användas till att skicka och ta emot SMS i det fasta nätet. Priset per skickat SMS-meddelande är 1,25 kr inklusive moms. iType har även en inbyggd funktion som gör att kunderna alltid ringer med Tele2:s låga priser. Om tjänsten nummerpresentation är inkopplad fungerar iType även som nummerpresentatör.

 
Med iType kan man skicka till och svara från alla GSM-nät i Sverige.
 
iType finns för försäljning hos Tele2:s återförsäljare från och med måndag den 26/11 och rekommenderat pris är 395 kr inkl moms. För ytterligare information, gå in på www.tele2.se/privat/telefoni
 
Tjänster som följer med Tele2 iType:
Skicka, svara, radera och vidarebefordra SMS-meddelanden.
 
Ansluts Tele2 iType till huvudjacket så ringer man alltid till Tele2:s låga priser från alla telefoner i bostaden. Tele2 iType visar missade samtal och indikerar nya meddelanden, om tjänsten nummerpresentation är inkopplad.
 
För mer information, vänligen kontakta:
Tele2 Mediaservice Telefon: 08-5626 4626
Karl-Johan Nybell Telefon: 08-5626 4000
 
Tele2 AB, som bildades 1993, är det ledande alternativa paneuropeiska telekommunikationsföretaget som erbjuder fast och mobil telefoni samt datanät- och Internettjänster under varumärkena Tele2, Tango och Comviq till över 13,7 miljoner kunder i 21 länder. Tele2 driver Datametrix, som är specialiserat på systemintegration, 3C Communications, verksamt inom telefonautomater och publika Internetterminaler, Transac, inom databehandling av bland annat korttransaktioner och fakturor, C³, inom kontantkort för fast telefoni samt IntelliNet och Optimal Telecom, med lägsta-pris-garanti för hushåll. Koncernen erbjuder även kabel-TV under varumärket Kabelvision och äger tillsammans med MTG Internetportalen Everyday.com. Tele2 ABs aktie är noterad på Stockholmsbörsen under kortnamnen TEL2A och TEL2B och på Nasdaq under kortnamnen TLTOA och TLTOB.