Tele2 först ut med mobilt IP-VPN över 4G

Som första operatör kan Tele2 erbjuda företag mobilt IP-VPN över 4G-nätet. Tjänsten gör det möjligt för alla delar av ett företag att ta del av samma information – oberoende av var de sitter.


Användningsområdena för 4G-nätet blir bara större och större. Nu lanserar Tele2, som första svenska operatör, IP-VPN över 4G. Tjänsten möjliggör för företag med geografiskt spridda kontor att koppla ihop sina lokala datanätverk genom dedikerade förbindelser över 4G-nätet.

Genom IP-VPN kan medarbetare på flera platser inom företag snabbt och säkert få tag i samma affärsinformation. Dessutom ger IP-VPN möjlighet till bättre kommunikation inom företaget genom att enkelt och effektivt koppla ihop alla företagets enheter.

4G-nätet gör uppkopplingen snabbare och stabilare, och minskar fördröjningen med upp till tre fjärdedelar jämfört med 3G-nätet (från ca 300 msek till ca 40-50 msek).

Den nya tjänsten är skalbar och flexibel och kan enkelt byggas om i takt med att kommunikationsbehoven ändras. Kommunikationen sker över Tele2s 4G-nät och MPLS-nät (Multiprotocol label switching) vilket ger snabba, stabila och trygga uppkopplingar.

– Mobilt IP-VPN över 4G-nätet är ett perfekt sätt för företag att få tillgång till alla fördelar med VPN-uppkopplingar utan att ge avkall på mobiliteten. Vi är stolta att som första svenska operatör kunna erbjuda våra företagskunder den här lösningen, säger Patrick Höijer, ansvarig för små och mellanstora företag på Tele2.