Tele2 ger sig in i växelkampen

Växellösningar är ett hett ämne inom företagstelekom – nu ger sig Tele2 in i kampen med en svenskutvecklad molnväxel.

Intresset för växellösningar har ökat markant i takt med den tekniska utvecklingen som gjort växlarna både enklare att använda och billigare att köpa in. Tele2 lanserar nu en ny molnväxellösning, utvecklad av svenska Telepo, för att möjliggöra ett mobilt och enkelt arbetssätt för företagskunder.

– Många har insett att en växel inte bara är för större företag, utan att även mindre verksamheter kan dra nytta av en växellösning. Detta har öppnat upp marknaden och många satsar just nu på växlar, både operatörer och företagare. Med vår nya lösning står vi starka i växelkampen, säger Anders Långsved, ansvarig Tele2 Business.

Tele2 Växel är en skalbar molnväxellösning för mobiltelefoni och fasta IP-anknytningar med mjukvara för alla de stora mobilplattformarna, samt både PC- och Mac-datorer. Kunderna slipper investera i och äga någon egen växelhårdvara, utan får en lösning som går att skala upp och ner efter behov.

– Som första stora operatör kan vi erbjuda Telepos prisbelönta växellösning till våra kunder. Företag letar i dag efter prisvärda och flexibla lösningar. Det är exakt vad vi kan erbjuda med Tele2 Växel. Molnväxeln passar bra in i vår portfölj av produkter och tjänster som får företag att fungera bättre, säger Anders Långsved.

Telepo har vunnit flera priser för sin lösning och Tele2 blir första stora operatör att kunna leverera lösningen på den svenska marknaden.