Tele2 gör global satsning på M2M

Stockholm – Tele2 AB, (”Tele2”), (OMX Nordiska Börsen: TEL2 A and TEL2 B), gör en global satsning inom det kraftigt växande området för maskin-till-maskin-kommunikation, M2M. Initiala lanseringsmarknader blir Sverige, Norge och Holland, men Tele2 M2M Global Solutions kan redan från start adressera kunder globalt.

Tele2 har gjort investeringar i personal och teknik för att bli ett konkurrenskraftigt alternativ på M2M-marknaden. Med en avancerad teknisk plattform, en specialiserad M2M-support och ett kunnigt team ska Tele2 erbjuda ett enkelt, flexibelt och kundfokuserat M2M-alternativ. I vanlig Tele2-anda kommer också priset att vara konkurrenskraftigt.

Mats Granryd, koncernchef på Tele2, kommenterar: ”Potentialen för M2M är stor och nu ser vi att det är rätt läge att lägga i en ny växel. Marknaden är mogen för en bred utrullning eftersom allt fler bolag ser över hur de kan koppla samman IT och kommunikation med resterande verksamhet, med kostnadsfördelar och nya intäktsströmmar som resultat.”

Initialt kommer Tele2 M2M att fokusera på Sverige, Norge och Holland, men M2M-satsningen är global.

Mats Granryd fortsätter: ”Även om vi kommer ha vår bas i våra Tele2 länder så är M2M-affären global av sin natur. Våra kunders verksamheter, nästan oavsett storlek, blir allt mer internationella i sitt arbete och där är det självklart för oss att följa med.”

För mer information om Tele2 M2M Global Solutions, besök: www.m2m.tele2.com

För mer information, kontakta:

  • Lars Torstensson, Kommunikationschef, Tel: 0702 73 48 79
  • Viktor Wallström, Pressfrågor, Tel: 0703 63 53 27