Tele2 i samarbete med Telepo – säljer prisbelönt molnväxel

Tele2 har ingått avtal med Telepo och kommer att, som första stora svenska operatör, kunna leverera Telepos prisbelönta molnväxel till sina kunder. Växellösningen lanseras under namnet Tele2 Växel.Tele2 breddar nu sitt erbjudande till företagskunder med Telepos molnväxellösning. Molnväxeln erbjuder full funktionalitet utan att kunderna behöver investera i, eller hantera driften av någon växelhårdvara. Dessutom får alla användare samma funktionalitet oavsett var de sitter geografiskt, såväl fast som mobilt.

– Vi är glada att, som första stora svenska operatör, kunna erbjuda Telepos prisbelönta växellösning till våra kunder. Att lösningen är användarvänlig och enkel för kunderna, utan att tumma på prestandan gör att den blir ett bra tillskott i vårt utbud av tjänster och produkter, säger Anders Långsved, ansvarig Tele2 Business.
Växellösningen är anpassad både för mobiltelefoni och fasta IP-anknytningar och erbjuder mjukvaruklienter för alla de stora mobilplattformarna, samt både PC- och Mac-datorer. 
– Det är en komplett kommunikationslösning som fungerar oberoende av vilken mobil eller fast enhet användaren har. Vidare passar den både för små-, medel- och stora företag. Vi är jättestolta över att samarbeta med Tele2 och det är ett genombrott för oss. säger Patrik Sörqvist, vd på Telepo.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Långsved, Ansvarig Tele2 Business, tel: 070 426 42 84
Annika Kristersson, Presschef, Tele2 Sverige, tel: 070 426 41 28
TELE2 ÄR EN AV EUROPAS LEDANDE TELEKOMOPERATÖRER OCH TILLHANDAHÅLLER ALLTID DET KUNDERNA BEHÖVER TILL LÄGSTA PRIS. Tele2 erbjuder produkter och tjänster inom fast- och mobiltelefoni, bredband, datanät, kabel-tv och innehållstjänster. Ända sedan Jan Stenbeck grundade Tele2 1993 har bolaget varit en tuff utmanare till de gamla statliga monopolen och andra etablerade spelare. Tele2 är noterat på NASDAQ OMX sedan 1996.