Tele2 prisas för Europas bästa sponsorskap i Tele2 Arena

Tele2 belönades igår kväll med guld i ESA Excellence Awards för sponsorskapet i Tele2 Arena. Priset delades ut av European Sponsorship Association (ESA) på en gala i London. Det här är första gången ett svenskt företag vinner Guld i ESA Excellence Awards.

Tele2 vann ESA Excellence Awards för bästa sponsorinitiativ före nio andra finalister i huvudkategorin ”Best of Europe Award”. Förra året vann Tele2 pris även på Gyllene Hjulet för sponsringen av Tele2 Arena.  ESA berömmer bland annat Tele2s strategi och aktiveringar för Tele2 Arena som tillför värde till arenaupplevelsen. Ett tydligt exempel på detta är det världsledande mobil- och wifi-nätet kring och i arenan som skapar kundvärde och samtidigt tydligt kopplar till både målgrupp och varumärke.

– Det här priset är frukten av ett hårt arbete och en tydlig målbild att skapa världens bästa arena. Nu ser vi fram emot att utveckla detta och i ännu större grad göra Tele2 Arena till ett naturligt hem för våra kunder och för oss, säger Oscar Klingensjö, sponsor- och eventchef på Tele2.

Genom att skapa en uppkopplad arena har Tele2 bland annat gjort det möjligt för arenabesökarna att interagera med innehållet som visas på arenans hundra skärmar, rösta fram matchens spelare och beställa mat från kioskerna, direkt i mobilen. Tele2 Arena blev också Europas första arena att erbjuda livesändningar via mobilen via systemet StadiumVision Mobile.

Kraften i den uppkopplade arenan märktes bland annat under en Avicii-konsert på Tele2 Arena. Datatrafiken på arenan den kvällen var fyra gånger högre än datatrafiken för hela Stockholm City.

– Tele2 Arena är en av världens modernaste arenor och det är ett bevis på att vi har valt rätt väg de senaste tre åren sedan arenan invigdes. Nu gäller det att fortsätta utmana oss själva och ta nästa steg för att ytterligare förbättra arenaupplevelsen, säger Oscar Klingensjö.

För mer information samt kontakt med Oscar Klingensjö, vänligen kontakta:
Malin Selander, Presschef Tele2 Sverige, tfn: 070-426 40 06