Tele2 Sveriges säkerhetsarbete prisat på branschgalan Retail Awards

Under kvällen måndagen den 11 maj hölls den årliga branschgalan Retail Awards i Stockholm, som arrangeras av tidningen Dagens Handels tillsammans med branschorganisationen Svensk Handel. Tele2 Sverige fick i samband med galan ta emot det prestigefulla priset för ”Årets Säkerhetslyft” för lösningen ”2-kronan” som man tagit fram för att motverka bedrägerier i samband med utlämning av hårdvara genom postombud och utlämningsställen för varumärket Comviq.

Juryns motivering löd:

”Genom att tänka enkelt och våga testa nya grepp har årets vinnare lyckats lyfta säkerhetsarbetet med en metod som går att applicera i praktiskt taget hela handeln. En flexibel lösning som inte kräver några dyra investeringar, kopplar ihop säkerhet och affär och dessutom lätt kan anpassas efter rådande hotbild. Det är en väl fungerande lösning på ett kraftigt växande problem.”

Pernilla Pelsenius, bedrägeriutredare vid Tele2s säkerhetsavdelning, fick ta emot priset och kommenterade utmärkelsen:

– Vi vinner för att det här en bra och enkel lösning på det kraftigt växande problemet med id-kapningar, som drabbar inte bara telekom men hela handeln när e-handel ökar i Sverige, sade Pernilla Pelsenius.

(Bildtext till bifogad bild: från vänster Svensk Handels Per Geijer, Pernilla Pelsenius från Tele2 och Securitas Directs Per Gustafsson)

För mer information om ”2-kronan” läs Comviqs pressmeddelande från maj 2014:
http://news.cision.com/se/comviq/r/90-procent-farre-bedragerier-vid-utlamning-av-telefon-med-ny-bankkortslegitimering,c9579614

För mer information samt kontakt med Pernilla Pelsenius:
Oliver Carrà. Presschef Tele2 Sverige, 070-426 40 06

Om Retail Awards:

Priset delades ut på Cirkus i Stockholm på måndagskvällen, där över 500 personer samlats för att hylla vinnarna. Retail Awards anordnas av Skydd & Säkerhets systertidning Dagens Handel tillsammans med branschorganisationen Svensk Handel.

Juryn som utsåg Årets Säkerhetslyft 2015 utgjordes av Stöldskyddsföreningen, SSF:s vd Annika Brändström, Svensk Handels säkerhetschef Per Geijer, Securitas Directs Per Gustafsson och Loomis Patrik Lundgren samt Skydd & Säkerhets chefredaktör Hanna Stenvall.