Mentorprogrammet so far

Mentorprogrammet so far

Det var tre månader sedan jag och min mentor Jacob hade vår första mentorträff. I dagsläget har vi hunnit med fyra träffar och i detta inlägg tänkte jag stilla er nyfikenhet kring hur det egentligen har gått med mentorprogrammet!

När jag berättade för Jacob om att jag både har ett deltidsarbete och projekt vid sidan av mina studier fick jag följdfrågan “Hur hinner du?”. Jag har själv ställt mig den frågan när att-göra-listan har blivit lång och att stanna upp inte har varit ett alternativ i för många dagar i rad. Vid den första träffen fick jag med mig två värdefulla övningar hem och något jag också tänkte dela med mig till er. 1. Fundera på vad som faktiskt tar och framförallt vad som ger energi om dagarna. Detta hjälpte mig att bli bättre på att balansera kalendern med det som också ger energi. 2. Fundera på när under dagen jag har som mest (och minst) energi och planera mina arbetsuppgifter efter det. Genialiskt!

Ämnen som presentationsteknik, ledarskap etc. har varit ständigt återkommande ämnen under träffarna. Förutom att Jacob har en hel del erfarenheter kring just dessa ämnen så är han ett fantastisk bollplank och delar gärna med sig av sina lärdomar. Under den tredje träffen fick jag även möjligheten att följa med Jacob under en arbetsdag på Tele2 och wow! Jag har aldrig suttit med på så många möten eller hört så många förkortningar under en och samma dag.

Funderar ni på att skaffa en mentor så kan jag varmt rekommendera er att göra det. För mig har det varit både otroligt givande och utvecklande. Vid nästa träff ska jag och Jacob prata om examensarbete vilket blir relevant till våren 2017, så kul!