#6: Sista dagen i Barcelona @100TjejerKodar

#6: Sista dagen i Barcelona @100TjejerKodar

Följ med Natalia Jonsson, Driftledare på Mobile Business inom Business Sales & Delivery och nybörjare på kodning, som under veckan kommer att rapportera direkt från 100 Tjejer Kodar i Barcelona.

Tele2 är stolt telekompartner för programmeringslägret 100 Tjejer Kodar i Barcelona 4-9 September. Idén med 100 Tjejer Kodar är enkel – att samla 100 kvinnor, och under roliga och inspirerande former lära sig koda. Natalia Jonsson, är en av dessa 100 kodare i Barcelona. Under veckan kommer vi att få följa med Natalia som kommer att rapportera direkt från lägret. Häng med!

Fredag 9 September
Sista dagen på denna fantastiska resa 🙂

Vi börja dagen med att lägga till lite små funktioner på vårt tic tac toe spel de första timmarna idag, sen höll våra grymma lärare en liten workshop om hur deras jobb ser ut. Rafika & Ana som jobbar på Ericsson har varit så underbara och kämpat hårt för att vi alla ska förstå. Är så imponerad av deras arbete och speciellt att de är 2 kvinnor i kodar världen är så coolt!

Hela gruppen åt lunch tillsammans idag och vi bjöd lärarna självklart, det var det minsta vi kunde göra. När dagen närmade sitt slut delades alla från de olika kurserna in i grupper på ca10 personer, där vi fick dela med oss av det vi lärt oss underveckan och lite dricka skumpa :). Helt sjukt hur mycket alla hunnit under så kort tid, så bra jobbat!

Svårt att förstå att denna dag har kommit och att jag klarade detta som jag trodde var omöjligt. Har träffat underbara människor, byggt ett eget spel, rest själv för första gången och framför allt lärt mig om kodning.

Det har vart riktigt mycket som man fått mata in under denna korta tid men samtidigt kul. En resa som jag inte kommer glömma helt enkelt!