Angelica Gustafsson – från Junior Projektledare till Head of Internal Communication Group

Angelica Gustafsson – från Junior Projektledare till Head of Internal Communication Group

Angelica började på Tele2 i maj 2014 som junior projektledare på Group Communication. Samtidigt skrev hon på sin C-uppsats i Media och kommunikationsvetenskap på Göteborgs Universitet.

Hur var den första tiden på Tele2?

Jag kom direkt från universitetet och innan hade jag bara jobbat på en liten lokal tidning. Jag hade ingen som helst erfarenhet från större bolag och blev inkastad på djupt vatten direkt. Det var lite läskigt, men roligt! Jag kom in i en väldigt bred roll med mycket ansvar och jag har lärt mig massor. En härlig verktygslåda att plocka från i framtiden.

Och nu är du Head of Internal Communication?

På Tele2 Group Communication har vi sedan länge varit duktiga på hållbarhet och extern kommunikation men inte riktigt haft lika starkt fokus på internkommunikation. Så det föll sig ganska naturligt för mig att satsa på internkommunikationen. I november 2015 fick jag rollen som ansvarig för internkommunikation, mycket tack vare att jag fick stor utrymme att ta egna initiativ. Det är fantastiskt att få det förtroendet från mina chefer.

Vad fick dig intresserad av kommunikation från början?

När jag var liten skrev jag min egen ”Djurexpressen” som jag delade ut hemma i vårt radhusområde. Jag visste redan då att jag ville bli journalist eller få möjligheten att skriva. Mitt intresse för att skriva har nog alltid varit en röd tråd i mina val. En raksträcka helt enkelt, jag har aldrig velat eller funderat på vad jag ska bli när jag blir stor. Det har bara funnits ett val – kommunikation.

Du har redan hunnit arbeta som journalist, fast du är så ung?

Ja jag började som journalist på Skövde Nyheter under gymnasietiden och mitt mål var hela tiden att bli journalist. Men på tidningen upptäckte jag att de personer jag ofta pratade med på olika företags kommunikationsavdelningar verkade ha mycket roligare jobb än jag, så där någonstans insåg jag att det fanns mer inom kommunikation som lockade.

Varför sökte du dig till Tele2?

Först och främst var det nog hur Tele2 kommunicerar externt, väldigt rakt på sak och utan krusiduller. Det och att det är ett stort internationellt företag gjorde mig väldigt nyfiken. Redan på de första mötena fick jag bekräftat att Tele2 kan låta anställda växa och utvecklas. Jag var egentligen inställd på att stanna i Göteborg men det var faktiskt Tele2 som fick mig att ta steget att flytta till Stockholm.