Att jag antingen skulle jobba med musik eller teknik var alltid givet

När jag växte upp ägnade jag mycket av min fritid åt att spela piano men lika ofta var jag med kompisarna och programmerade och spelade dataspel.

Att jag antingen skulle jobba med musik eller teknik var alltid givet, säger Jonas Walve som arbetar som teknisk produktchef för kontantkort på Comviq.

Så hur kommer det sig att du slog in på en teknisk yrkesbana?

– Planen var att jag skulle satsa på pianot och gick en musikutbildning på en folkhögskola i Bromma. Men sedan gjorde jag värnplikten som medicintekniker vilket ledde till att jag fick jobb på Ericsson som labbtekniker. Jag började på Tele2 2008 som systemspecialist för MMS och innan jag bytte jobb nu senast arbetade jag som teknisk projektledare.

Vad var det som lockade mest med jobbet som du har nu på Comviq?

– Det jag älskar med jobbet är att det hela tiden är nya utmaningar och att det är mycket interaktion med andra människor. Jag trivs som bäst när jag får bredda mitt kontaktnät och hjälpa andra att lösa sina problem.

Vilka personliga egenskaper är viktigast för att vara duktig på ditt jobb?

– Eftersom det hela tiden dyker upp nya saker, och man ofta behöver vara snabb i vändningarna, är det en fördel att vara flexibel och att trivas med omväxling. Ingen arbetsdag blir precis som jag planerat, och det är precis så som jag tycker att det ska vara. Det är också viktigt att våga ta beslut on the fly och att vara ödmjuk.

Men du har inte släppt musiken helt och hållet?

– Nej, inte alls! Och precis som jag är jättestolt över att vara produktchef på Comviq är jag väldigt stolt över att vara musiker. Under hela mitt yrkesliv har jag gjort medvetna val och jag känner mig väldigt nöjd med att vara där jag är idag. Och eftersom jag har musikstudio hemma i källaren får jag utlopp för mitt tekniknörderi även på den arenan.