Björn Heimirsson – arbetar med kundupplevelsen

Björn Heimirsson – arbetar med kundupplevelsen

Björn Heimirsson började som kundservicemedarbetare på Tele2 för fem år sedan. Sedan dess har han tagit flera kliv i karriären och arbetar idag som projektledare på Customer Experience.

Berätta lite om din bakgrund.

– Jag pluggade samhälle och ekonomi på gymnasiet. Därefter jobbade jag ett år på Lidl och efter det sålde jag mobilabonnemang på Telenor i ungefär ett halvår. Efter det började jag här på Tele2 med storkundssupport. Nu har jag jobbat här i lite drygt fem år och har under den tiden fått möjligheten att utvecklas väldigt mycket, både på ett professionellt- och personligt plan.

Du började på Tele2 som kundservicemedarbetare. Berätta lite om vilka yrkesroller du haft sedan dess.

– Efter ungefär sju månader här gick jag vidare till en coachande roll och hjälpte mina kollegor med särskilt utmanande ärenden. Den rollen hade jag i ungefär två år och gick sedan vidare till en jobb som teamledare, fick personalansvar och en egen kundservice grupp.

Och i somras bytte du jobb igen och arbetar idag som projektledare på Service Experience. Berätta lite om vad du gör på dagarna.

– Rollen jag har nu har inte funnits tidigare, utan är helt ny. Just nu arbetar jag 100 % mot vår partner Hexaware som är baserad i Indien. De hjälper oss med utförandet av ett antal backofficeuppgifter, som exempelvis överlåtelser av mobilabonnemang och utskick av fakturakopior. Min uppgift är att säkerställa att de har rätt kompetens för att kunna göra jobbet på ett bra sätt.

Vilka personliga egenskaper har du nytta av på jobbet?

– Jag är en född problemlösare som verkligen tycker att det är kul att ställas inför kniviga problem. Som person är jag en envis rackare och att inte riktigt veta hur en utmaning ska lösas ger mig ett positivt påslag. Kanske att en del av min envishet och uthållighet kommer ifrån att jag spelade badminton under hela min uppväxt.

Hur länge spelade du badminton? Spelade du på hög nivå?

– Jag började spela när jag var sju år gammal, eftersom min pappa och storebror spelade, och var aktiv fram till dess att jag var 19. Jag spelade på elitnivå för juniorer som innebär mycket tävlande i Sverige och Europa, men när jag började jobba valde jag att släppa elitsatsningen. Jag är väldigt glad för alla erfarenheter och vänner som jag skaffade under min idrottskarriär. Badminton är i första hand en individuell sport och man spelar för sin egen skull och för klubben som du representerar.