”Jag jobbar på Tele2!”

”Jag jobbar på Tele2!”

Nu är det verkligen sommar och denna veckan är jag på semester, men innan dess jobbade jag några veckor. Alla år fram tills nu har jag alltid suttit i en livsmedelsbutik sommartid men i år har jag fått chansen att göra något som faktiskt har med min utbildning att göra – jag jobbar på Tele2!

Jag nämnde tidigare att jag kanske skulle jobba med min mentor Åsa, men nu blev det istället ett internship på avdelningen New Growth & Strategy! Tillsammans med Steven, som läser i princip samma program som jag på KTH fast på engelska, jobbar jag med ett superspännande projekt som har med Mobile Financial Services att göra. Det är väldigt brett, men i stort skulle man kunna säga att vi ser över vad Tele2 har gjort tidigare och vad vi skulle kunna göra i framtiden! Det är mycket efterforskning och bollande av idéer. Vi har också haft ett flertal möten med olika personer, både internt och med andra företag som gör intressanta saker. Det är en spännande teknisk framtid vi har att se fram emot!

Det känns så nytt att jobba på kontor – att ha nyckelkort runt halsen, komma 08:00 varje morgon, sätta upp sin dator i ett cubical för att sedan gå och fylla dagens första kaffemugg. Jag minns att jag under första dagen vände mig mot Steven och sa ”I kinda feel lika a real person now!”. En annan rolig sak är att också Nicole hänger hos Tele2-familjen några veckor under sommaren och vi har redan hunnit käka lunch några gånger.

Ni kanske undrar hur det gick med det där projektarbetet i skolan jag pratade om i förra inlägget och jag kan säga att det gick super! För er som inte minns kommer här en liten förklaring: Som en av mina sista kurser för året skulle vi i en grupp om åtta personer genomföra ett mjukvaruutvecklingsprojekt under fem veckor. Min grupp skapade en webbsite där studenter kan dela kunskaper och tips om kurser de läst sinsemellan. När vi under sista dagen fick så och visa upp vårt arbete för alla var jag riktigt stolt. Det var min idé ifrån början men som team implementerade vi den riktigt bra och det bästa av allt var att intresset bland andra studenter verkade vara stort.

Här är en del av min härliga grupp! Superteamet! Kristian Alvarez, Madeleine Berner, Martin Pola, Emma Johansson Brundell och Adam Hasselberg. Det är en sak jag tänkt mer och mer på under den senaste tiden – vikten av kontakter. Att bygga upp sitt nätverk av duktiga, drivna och ambitiösa människor. Människor man kan lära sig av och dela erfarenheter med. Utan säker källa, men jag vet att jag läst det någonstans och det känns mycket troligt, så sägs det att 3 utav 4 får jobb via sitt kontaktnät. Under studietiden har man ju verkligen en möjlighet att bygga upp sitt kontaktnät, något att ha i åtanke och ett tips till er alla!

Ha en fortsatt fin sommar så hörs vi snart!