Karolina Larsson – från trainee till affärsutveckling

Karolina Larsson – från trainee till affärsutveckling

Karolina Larsson började sin karriär på Tele2 i juli 2014 som vd Thomas Ekmans Executive Trainee. Idag arbetar hon som Sales Strategy Manager för Tele2s små och medelstora kunder.

Hur känns det när du blickar tillbaka på året som trainee?

– Traineeåret var ett av de mest utvecklande och spännande åren hittills i mitt liv. I rollen som trainee är ingen dag den andra lik och man får hela tiden nya spännande utmaningar att ta sig an. Det var verkligen lärorikt och en möjlighet att få vara med i rummen där besluten fattas och se hur man går från att ha beslutat en strategi till att den faktiskt är förankrad och implementerad i organisationen.

Var det ett tufft beslut att stanna kvar på Tele2 när traineeperioden var slut?

– Nej, för mig var det självklart att stanna kvar. Jag trivs otroligt bra på Tele2 och det har jag gjort sedan första dagen. Tele2 är ett bolag där värderingarna är närvarande i allt som händer, och det är verkligen utvecklande att få arbeta i en sådan miljö. Vägen från beslut till handling är kort och de individer som arbetar på bolaget är verkligen otroligt hjälpsamma och lösningsorienterade i alla lägen. Det är mycket som är i rörelse samtidigt och det trivs jag väldigt bra med.

– För mig handlade det om att fundera på vilken riktning jag ville ta i min nästa roll. Valet att gå mot företagsförsäljning grundade sig i att jag alltid har varit lockad och nyfiken på att förstå komplexiteten i den typen av försäljning och de stora krav på relationsbyggande som ställs. Jag ville helt enkelt vara nära där affärerna händer!

Vad innebär din nuvarande roll?

– Som Sales Strategy Manager arbetar jag med att definiera hur vi ska driva vår affär och optimera vår verksamhet för att nå våra tillväxtmål mot små och medelstora företag på lite längre sikt. I korthet så handlar det om att säkra att vi skapar förutsättningar för att kunna möta och ta hand om våra kunder via rätt kanal, med rätt erbjudande och vid rätt tidpunkt.

– Det är väldigt utvecklande och riktigt kul att få använda de insikter och verktyg jag har med mig från traineeåret i mitt dagliga arbete, och jag ser det som en stor fördel att först ha haft ett helikopterperspektiv på verksamheten när jag nu får möjlighet att vara operativ och arbeta för att optimera verksamheten på daglig basis.

Du var en av 5 traineer som klev på under sommaren 2014. Hade ni stöd av varandra under året?

– Under traineeåret var vd min närmsta kollega, men de andra traineerna fanns också hela tiden där. Redan från början fick vi en väldigt bra kontakt och vi bollade idéer och coachade varandra kontinuerligt under året. Jag är jättetacksam över att vi har haft och har varandra som stöd och det känns förstås kul att hela gänget stannade kvar efter traineeåret.