System Specialist Roaming & Platforms Tele2!

Det här är jobbet…

Vill du arbeta med mobila tjänsteplattformar inom ett intensivt och expansivt område? Gillar du dessutom utmaningar med stort eget ansvar kan det vara dig vi söker.

I gruppen Roaming & Platforms jobbar idag 12 medarbetare med drift, implementation och design av mobila tjänsteplattformar, däribland DEA, RSCP, welcome SMS, Device/Sim Management, Roamingstyrning och Positionering. De tjänster vi ansvarar för erbjuds till samtliga länder där Tele2 har mobilverksamhet.

Nu behöver vi förstärka denna grupp med en systemspecialist. I denna roll kommer du att, tillsammans med dina kollegor, ha drift- och beredskapsansvar för ett antal tjänsteplattformar, både på plattforms- och applikationsnivå.

Arbetet är tekniskt brett och du kommer att hantera både systemapplikationer, operativsystem och viss hårdvara. I arbetet ingår också att stödja övriga Tele2-organisationen med tekniskt kunnande för de tjänster du ansvarar för.

Du arbetar antagligen idag inom telekomsektorn eller med drift av IT-system. Alternativt har du förvärvat liknande kunskaper från högskola/universitet.

Goda kunskaper inom något eller flera av följande områden är därför meriterande:

-Mobilnät (SS7 / Diameter / SIP)

-Unix/Linux

-IP/Nätverk

-Signaleringsövervakning (t.ex. OSIX, wireshark etc.)

-Scripting / automatisering

-Databaser

Det här är vad du har…

Då vi arbetar i en internationell miljö är goda engelskakunskaper ett krav. För att trivas med detta arbete bör du vara prestigelös men viljestark och vara beredd att hjälpa till där det behövs i en grupp med stort ansvar.

Om ovanstående passar in på dig så kommer du att få möjlighet att utvecklas i ett arbete som ger dig ett stort eget ansvar under frihet tillsammans med ett antal glada och drivna medarbetare.

I tjänsten ingår beredskapstjänst ca 1 vecka/månad

Tjänsten är placerad i Kista.

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2018. Urval och intervjuer sker löpande.