Monica Cassel – valde arbetsgivare som är bäst på jämställdhet

Monica Cassel – valde arbetsgivare som är bäst på jämställdhet

Monica Cassel arbetar som Försäljningsansvarig för retail and trade på Comviq och trivs i en organisation där det går fort mellan idé och handling.  Och att hon hamnade just på Tele2 är ingen tillfällighet. Företaget hamnade på hennes topp tre-lista över företag som är bäst på jämställdhet.

Berätta lite om din yrkesbakgrund?

-Jag började som trainee på Reitan Servicehandel Sverige AB när jag kom tillbaka till Sverige efter mina studier i Australien. Där stannade jag i sju år och gick sedan vidare till Axfood där jag jobbade som kategorichef under 2,5 år.

Hur kommer det sig att du tog steget från dagligvarubranschen till telekom?

-Min upplevelse var att branschen jag var verksam i var väldigt mansdominerad och när jag började känna mig redo för nytt jobb bestämde jag mig för att leta efter arbetsgivare som prioriterar jämställdhet och lika möjligheter för alla. Så jag läste på och Tele2 var ett av företagen som hamnade på min topp tre-lista.

Och då var Tele2 ett av de företagen?

-Precis, och då började jag följa Tele2 på LinkedIn för att hålla koll på vilka öppningar som dök upp. När jag såg annonsen för jobbet jag har nu sökte jag och började här i september 2013.

Nu har du varit här ett tag. Lever företaget upp till dina förväntningar?

-Ja, och jag är glad att jag gjorde ett aktivt val av arbetsgivare. Här är det vad du gör som räknas, inte vem du är.

Du arbetar med försäljning och affärsutveckling på Comviq. Berätta vad du gör på jobbet?

Jag ansvarar för en distriktschefskår på 12 personer som sitter runt om i hela Sverige. Min största utmaning har varit att få just säljkåren bra organiserad och att arbetet genomförs effektivt och dynamiskt.

Vad är det som gör jobbet roligt?

-Mitt arbete är både strategiskt och operativt, och på så vis har jag snabbt lärt mig en helt ny bransch. Sedan är det förstås själva relationsbyggandet som är spännande och att hitta olika sätt att utveckla affären på.

Vem är du privat?

-Jag bor med min man och våra två barn, som är fem och sex år gamla, på Lidingö. Vid sidan av jobbet tar självklart familjen upp väldigt mycket av min tid, men jag försöker också vara noga med att inte glömma bort mig själv. En taktik jag har är att ha kvartalslöften i stället för nyårslöften för att motivera mig att göra saker som är bra för mig. För det första kvartalet här under 2015 siktar jag på att klara 10 chins. När jag har ett mål gör jag det som krävs för att lyckas!