Tele2 Business och Taxi 020 lanserar Sveriges första 4G-taxi

Nu rullar Sveriges första 4G-taxibilar ut på Stockholms gator.  Tele2 Business och Taxi 020 har installerat 4G-routrar i tio taxibilar och både passageraren i bilen och fotgängare i närheten, kan använda och surfa i supersnabb surfhastighet. De tio taxibilarna är ett pilotprojekt som startar i Stockholm.

Tele2 och Taxi 020 installerar 4G-routrar i tio taxibilar i Stockholmsområdet. Syftet är att passagerarna gratis ska koppla upp smartphones, laptops eller surfplattor och testa fördelarna med 4G under resan. När taxibilarna står parkerade fungerar de även som surfzoner för nyfikna fotgängare som vill testa. Taxibilarnas WIFI-nätverk ger hastigheter på upp till 80 Mbit/s.

– Ska man vara mobil ska man vara mobil på riktigt! Vi är väldigt glada över att lansera Sveriges första 4G-taxi, en perfekt tillämpning av 4G-teknik. Vi vill att passagerarna ska uppleva kraften i 4G, oavsett om det gäller nedladdning av stora filer eller videokonferens direkt i mobilen. Med 4G spelar det ingen roll om du sitter på kontoret eller i baksätet på en taxi, du kan jobba på som vanligt, säger Patrick Höijer, ansvarig för SME på Tele2 Business.

Taxi 020 jobbar aktivt för att alltid vara både ett spännande och attraktivt alternativ på en annars relativt konservativ taximarknad. Tele2 Business och Taxi 020:s 4G-taxibilar är ett pilotprojekt som i ett första steg rullas ut i Stockholm under fyra månader. Projektet ska sedan utvärderas och eventuellt utrustas fler av Taxi 020:s bilar med 4G-tekniken i fler städer än Stockholm.

– Vi var först ut när det gällde taxibilarnas påverkan på miljön och är det enda taxibolaget som har testat en elbil i skarp taxitrafik. Nu blir vi först med att testa 4G i taxibilarna! Många av våra kunder, såväl privata som företagskunder, använder sina datorer och smartphones i allt högre utsträckning under färd. Med 4G i bilarna vill vi bli ännu mer attraktiva på marknaden, säger Frederick Scholander, marknadschef Taxi 020.

Tele2 Business har ett starkt grepp om den svenska taximarknaden och levererar heltäckande telekomlösningar till Taxi 020, Taxi Stockholm, Sverigetaxi, Taxi Kurir, TopCab och Taxi Skåne.