Om Maria Svensson Fotograf: Jakob Segerheim

Om Maria Svensson

Hade någon frågat mig vad jag gjorde på fritiden för sex månader sedan så hade jag svarat att jag höll på att försöka lära mig att DJa, nu så kollar jag dock hellre på Sveriges mästerkock och umgås med vänner och familj.

Att skapa intresse för naturvetenskap och teknik bland mellanstadie- och högstadieelever tycker jag är både viktigt och roligt, vilket jag har möjlighet att göra genom jobbet som studentambassadör på Uppsala universitet. Spinning är något jag också tycker är roligt, speciellt efter ett avslutat pass.

Jag heter Maria Svensson och jag spenderade mina första sex år i Rumänien innan jag flyttade till Uppsala där jag även pluggar idag. Nyfikenheten och intresset för teknik har funnits sedan barnsben. I högstadiet blev ämnet teknikkunskap och uppslaget ”ny teknik” i tidningen Illustrerad vetenskap mina två favoriter. Jag insåg kort därefter att teknik och kreativitet går hand i hand, en kombination som jag föll för. Jag började därför att plugga teknikprogrammet på gymnasiet. Sedan fortsatte jag att plugga vidare till civilingenjör inom IT på Uppsala universitet och är nu inne på mitt fjärde år.

Trots att det låter som en spikrak resa så har det verkligen inte varit så. Valet av att börja plugga teknikprogrammet eller att välja en inriktning inom IT har varit några av mina mest spontana val jag har gjort och baserats på en hel del magkänsla. Det som har följt mig genom åren är att jag alltid har fascinerats av hur kreativ man kan vara med teknik och att det är man själv som sätter gränserna. Det är häftigt tycker jag.

Eftersom telekombranschen ständigt utvecklas och ligger i framkant tycker jag att det är en väldigt intressant bransch och därför intresserar även Tele2 som företag mig. Att få en inblick i Tele2s verksamhet, motiveras inför arbetslivet, inspireras av fyra andra likasinnade tjejer på mentorprogrammet och ha möjligheten att göra mitt examensarbete på Tele2 är några utav anledningarna till varför jag sökte till mentorprogrammet.

Under detta kommande år kommer ni att få ta del utav min resa och de erfarenheter jag samlar på mig under mentorprogrammet. Att snart vara inne på det sista studieåret får min hjärna att gå på helfart och skapar en hel del funderingar, något jag kommer att dela med av på bloggen. Ni kommer att få ta del av rädslor, drömmar, hur det är att vara en adept på Tele2 och förhoppningsvis en del tips jag får med mig under resans gång.

Maria Svensson