Peter Edwards – utvecklar en ny tjänst

Peter Edwards – utvecklar en ny tjänst

Peter Edwards
 arbetar som systemspecialist och arbetar just nu med att utveckla en helt ny tjänst för företag. ”Det är oerhört inspirerande att få jobba kreativt med en produkt som vi som företag satsar väldigt mycket på.”

Har du alltid varit teknikintresserad, Peter?

– Mitt intresse väcktes tidigt under uppväxten och jag har ett antal isärplockade bandspelare och TV-apparater på mitt samvete. Datorer blev också tidigt ett intresse eftersom min mamma jobbade som IT-konsult i egen firma och jag hade den stora turen att ha terminaler och arbetsstationer hemma som jag fick bekanta mig med. Senare började min mamma jobba i min morbrors firma, som var en av de första i telekombranschen när Televerkets monopol hade släppts.

Och du började din karriär inom telekom i din morbrors firma.

– Från början var planen att jag skulle jobba extra där ett år innan jag skulle rycka in i lumpen, men precis i den svängen förändrades reglerna och min värnplikt drogs in. Då föll det sig naturligt att stanna kvar och jag jobbade med att installera telefonväxlar till små och medelstora företag i Göteborg.

Sedan tog du klivet till en av era leverantörer.

– Ja, efter många år i företag som drevs av familjen började jag som teamleader på Visionutveckling och arbetade med hänvisningssystem. Tele2 var en av våra återförsäljare och på så sätt fick jag upp ögonen för företaget. 2011 sökte jag och fick jobb på Tele2 som systemspecialist.

Och nu har du nyligen klivit på en ny tjänst?

– När jag skulle komma tillbaka från min föräldraledighet fick jag frågan om jag var intresserad av att jobba på heltid med vårt nya erbjudande kring Skype for Business. Det tyckte jag lät väldigt spännande och sedan september har jag arbetat med att designa lösningen och implementera olika proof of concepts. För mig har det varit väldigt lärorikt och utvecklande. Jag lämnade ett område där jag kunde varenda konfigurationsfil och tabell och idag lär jag mig nya saker varje dag.

Vad gör ditt jobb roligt?

Jag har väldigt mycket frihet i hur jag får tänka runt de olika lösningarna och har min chefs och produktägares fulla stöd i att efter eget huvud ta fram en välfungerande och stabil produkt. Det är oerhört inspirerande att få jobba kreativt med en något som vi som företag satsar väldigt mycket på.

Vem är du privat?

– Jag bor tillsammans med min fru och våra två barn i ett radhus i Göteborg och just nu spenderar vi största delen av vår fritid med att renovera. På somrarna är vi gärna i familjens sommarstuga på Brännö och vi är ute och åker båt en hel del.

– Något som mina kollegor i Stockholm kanske inte vet om mig är att jag är en entusiastisk hummerfiskare. Efter hummerpremiären i september åker jag titt som tätt ut med båten före jobbet och vittjar tinor tillsammans med en kompis. Att ge sig ut i kylan och mörkret klockan sex på morgonen är en helt fantastisk övertrycksventil och man kommer till jobbet med massor av energi.