Sofie Moskowicz – projektledare med teknikintresse

Sofie Moskowicz – projektledare med teknikintresse

Sofie Moskowicz arbetar som projektledare inom online på Tele2. Hon jobbar med att koordinera arbetet som leder fram till lösningar som gör att kunderna får en bättre upplevelse i det digitala mötet med Tele2.

Du tog examen i maskinteknik med inriktning industriell ekonomi från KTH 2013. Berätta hur du tänkte när du valde utbildning.

– Teknikintresset har jag haft med mig ända sedan jag var liten och har alltid tyckt om att lösa olika typer av problem. Jag var det där barnet som alltid pillade sönder väckarklockor och annat, och när jag gick i högstadiet var jag ute i garaget och lödde kretskort. När det blev dags att välja universitetsutbildning var civilingenjör ett självklart val.

Inte långt efter din examen fick du jobb på konsultföretaget Capgemini.

– Ja, och jag kom in på Tele2 i egenskap av konsult när jag hade ett uppdrag som som produktionsledare på Comviq förra året. Sedan dök den här chansen att ta över som projektledare på Tele2 Work upp, och eftersom jag trivdes väldigt bra sökte jag tjänsten och blev anställd på Tele2 i juli i år.

Beskriv vad du gör på dagarna.

– Projektet jag arbetar med syftar till att ta fram olika typer av digitala lösningar för våra företagskunder. I den rollen jag har tar jag in önskemål på olika förändringar eller nya funktioner för vår Tele2 Work-webb och app från olika kravägare som exempelvis kommerciella produktchefer, affärsutvecklare, och affärsprocessanalytiker. Det kan exempelvis vara att kunderna ska kunna köpa till data med ett kreditkort. Sedan framför jag kraven till mitt team av utvecklare som ska omsätta det till en fungerande lösning. Mitt jobb är att koordinera arbetet och att se till att både kravägare och kunder blir nöjda.

Vad är det som gör ditt jobb roligt och utmanande?

– Det är ett högt tempo och vi ställs hela tiden inför komplicerade frågeställningar. Problemlösaren i mig får något att bita i varje dag och jag och blir aldrig uttråkad på jobbet. Det är också väldigt kul att ha ett eget team och att få jobba på mitt sätt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

– Jag är en riktig träningsnörd och tycker både om att träna i vardagen och att vara aktiv på semestern. Min man och jag har varit på träningsresorten Playitas på Fuerteventura flera gånger och åker snart dit igen. Det är jättehärligt att träffa nya människor, köra stenhårda pass ute i 30 graders värme och att känna att man blir starkare för varje dag som går.