Therese Dahlstedt – samordnar självserviceportalen

Therese Dahlstedt – samordnar självserviceportalen

Therese Dahlstedt lämnade resebranschen för telekom. Idag är hon ansvarig för Tele2s självserviceportal. ”Jag insåg direkt att Tele2s företagskultur var en bra matchning för min personlighet eftersom jag tycker om när det går snabbt och hela tiden är mycket på gång.”

Berätta lite om din bakgrund.

– När jag gick gymnasiet var det självklart att plugga vidare. Eftersom jag inte visste vad jag ville göra läste jag fristående kurser under några år men hittade ändå inte rätt. Det ledde till att jag valde att ge mig ut i världen på långresa.

Vad gjorde du när du återvände till Sverige?

– Eftersom jag hade en så fantastisk upplevelse när jag var på resande fot kändes det självklart att jobba med resor. Jag praktiserade på en resebyrå och gick även en kvalificerad yrkesutbildning till resebyråkonsult. Sedan hade jag under många år en rad olika typer av arbeten på olika företag i resebranschen och har arbetat med allt från projektledning till försäljning och utbildning.

Hur gick det till att du valde att byta resebranschen mot telekom?

– Under min föräldraledighet blev jag kontaktad av Tele2 eftersom en gammal kollega till mig som hade börjat här hade tipsat om mig. Jag gick på intervju och kände omedelbart att det var rätt plats för mig. Det verkade vara en miljö som är precis så där dynamisk och snabb som jag trivs bäst i. I augusti började jag två dagar i veckan, i oktober började jag jobba heltid och det är precis lika kul och utmanande som jag hade hoppats.

Berätta vad du gör på dagarna.

– Jag arbetar med självserviceportalen Tele2Work och är kravägare både på desktop och applikation. Jag samordnar utvecklingsarbetet tillsammans med alla kravställare och ser också till att vi beställer utbildningar åt relevant kundservicepersonal. Innan vi är redo att gå live med någon ny funktionalitet eller förändring genomför vi förstås kundtester för att säkerställa att det fungerar på ett bra sätt.

Vad tycker du gör ditt jobb riktigt roligt?

– Det är kul att jobba med människor på många olika håll i organisationen och att få en grupp människor, som har olika idéer, att samlas kring en gemensam sak. Det är förstås också kul att arbeta med något som är så väldigt påtagligt som ett webbgränssnitt är. Jag kan slå på datorn och visa: Det här jobbar jag med!

Berätta lite om vad du upplevde du under din tid på resande fot efter dina universitetsstudier?

– Det blev ett helt fantastiskt äventyr och under åren jag var ute och reste hann jag bland annat utbilda mig och arbeta som divemaster i flera länder.

– När jag ser tillbaka var seglatsen mellan Thailand och Egypten utan tvekan det galnaste jag var med om. Jag mönstrade på en stor segelbåt som ägdes av två amerikaner som inte alls hade den kunskap och erfarenhet som krävdes för att segla jorden runt. Dessutom tittade båda två djupt i flaskan… Jag brukar säga att det är det dummaste och bästa jag har gjort!

Var det något särskilt som gjorde seglatsen minnesvärd?

– Hela upplevelsen var både underbar och smått galen. Under veckor i sträck var det bara öppet hav och det enda man såg var solen som gick upp och solen som gick ner. Men någon behövde hela tiden hålla vakt eftersom det finns en hel del tappade fraktcontainers som flyter runt i havet som man inte ville krocka med. Tuffast under resan var helt klart när vi seglade upp i Röda havet och hamnade i en sandstorm. Då när vi låg för ankar och jag var sjösjuk i dagar i sträck kände jag mig väldigt liten i världen.